Mobile menu
Pobjeda juniora Bijelih protiv Lokomotive

Pobjeda juniora Bijelih protiv Lokomotive

 
5/12/2020 - 14:42 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr

Juniori: Hajduk – Lokomotiva 3:0 (1:0)
Igralište: Poljud
Sudac: Jakov Titlić (Hrvace)

Strijelci: 1:0 Domančić (12), 2:0 Ljubičić (55-11 m), 3:0 Domančić (74)

HajdukSilić, Posinković (od 46. Vladušić), Buljan, Bradarić, Dominić (od 84. Letaj), Krolo, Lazar (od 82. Botica), Brkljača, Biuk, Ljubičić (od 84. Petrović), Domančić (od 79. Pukstas). 

Juniori Hajduka pobijedili su Lokomotivu rezultatom 3:0, u utakmici 15. kola 1. HNL. Momčad trenera Marijana Budimira zasluženo je došla do bodova, iako su gosti u većem dijelu utakmice bili ravnopravan protivnik. Njima je pripala i prva prilika na utakmici. Igrala se sedma minuta, kada je lopta ubačena s desne strane išla prema usamljenom Roku Šimiću, ali je požrtvovno intervenirao Luka Posinković i izbio loptu u korner.

Bijeli su poveli iz prve šanse, a akteri su bili imenjaci. Marko Brkljača ubacio je lijevom nogom s desne strane, a Marko Domančić u padu glavom lijepo pogodio mrežu. Nakon vodstva Bijelih, lopta je neko vrijeme više bila u nogama igrača Lokomotive, ali je do poluvremena najveću priliku propustio domaćin. U 36. minuti Domančić je šutirao s 20 metara, vratar Luka Matasović je loptu kratko odbio, a Ivan Ljubičić iz okreta sa sedam metara pogodio lijevu vratnicu.

I drugo poluvrijeme šansom su otvorili gosti. Šimić se vješto gradio u domaćem šesnaestercu i potom iz okreta dobro šutirao, ali je odlično intervenirao vratar Bijelih Toni Silić. U 55. minuti brza akcija Hajduka završila je bijegom Ljubičića kojeg obara Matasović, a sudac Jakov Titlić pokazuje na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Ljubičić. Nakon toga vidjeli smo po dvije prilike na svakoj strani. Kod Hajduka je malo preciznosti nedostajalo kod udaraca Ljubičića s 12 metara iskosa i Domančića iz slobodnog udarca s 28 metara. Gosti su tražili smanjenje vodstva i najbliže su tome bili u 52. minuti kada šut Šimića iskosa odlično brani Silić te u 63. minuti kada Marin Vučković ne koristi jednu odbijenu loptu.

Treći pogodak za Bijele postigao je Domančić nakon bijega po desnoj strani i preciznog udarca iskosa nakon kojeg se lopta od vratnice odbila u mrežu. U 73. minuti gosti su do smanjenja rezultata mogli doći iz jedanaesterca dosuđenog zbog igranja rukom, ali je Lukas Kačavenda šutirao pored lijeve vratnice. 

Šest minuta kasnije u igru je ušao i kadet Rokas Pukstas, pa su Bijeli utakmicu završili s trojicom igrača rođenih 2004. godine. Pukstas je u 82. minuti sudjelovao u brzoj kontri te je lijepo gurnuo loptu do usamljenog Tonija Botice, čiji udarac je prošao tik uz vratnicu. Dvije minute prije kraja Stipe Biuk odlično pronalazi Pukstasa koji iskosa šutira iz prve, a Matasović odbija loptu u korner.

U srijedu Bijele čeka zaostala domaća utakmica protiv Rijeke.

5/12/2020 - 14:42 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr