Mobile menu

Orijent 1919

Orijent 1919

0:2

Hajduk II

Hajduk II

Natjecanje: 9. kolo
Mjesto: Rijeka
Datum: 6/10/2019
Pobjeda Hajduka II na Krimeji

Pobjeda Hajduka II na Krimeji

 
6/10/2019 - 17:45 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

ORIJENT 1919 - HAJDUK II  0:2 (0:0)
2. HNL – 9. kolo
Stadion: Krimeja 
Gledatelja: 850 
Sudac: Toni Dadić (Zagreb)
Strijelci: 0:1 Pršir (76), 0:2 (Blagaić 79)

ORIJENT: Berković, Mulac, Fatić (od 68.Flego), Gerc, Iličić, Travaglia (od 73. Ivančević), Smolčić, Monjac, Liber, Črnko (/od 83. Šantek)  Mohorovičić. 

HAJDUK II: Baždarić, Relota, Dellova, Radić, Ciprić (od 73. Ševelj), Kosić, Pršir, Grubišić (od 83. Martinović), Blagaić, Delić, Bajić (od 72. Šego). 

Prvu priliku vidjeli smo u 14. minuti, odlično je s desne strane ubacio Hrvoje Relota, a Jurica Pršir je udarcem glavom sa sedam metara ozbiljno zaprijetio Carlu Berkoviću, koji je odlično obranio.  Četiri minute kasnije prijeti Orijent 1919, Emanuel Črnko je pobjegao obrani Bijelih i pokušao sa 17 metara, ali neprecizno. Najveću prigodu domaći su promašili u 27. minuti. Odlično je prošao po lijevoj strani Ennio Travaglia, ubacio je u sredinu, a Miroslav Iličić sa sedam metara promašio. Pola minute kasnije, isti igrač je sam pred golom Hajduka II, ali Vice Baždarić odlično brani njegov udarac iz blizine. Do kraja prvog poluvremena Bijeli su zaprijetili dva puta preko Ivana Delića. U prvoj akciji loše je zahvatio loptu, a u drugoj je šutirao jako i precizno, ali je lopta od bloka otišla u korner.

U sedmoj minuti nastavka prvu priliku kreirali su domaćini. Mateo Monjac dobio je dubinsku loptu i izbio sam ispred Baždarića koji odličnim padom u noge dolazi do lopte. Nešto kasnije opet je Monjac bio u prodoru s lijeve strane, iskosa je šutirao u vanjski dio mreže. Hajduk II poveo je u 76. minuti. Sve je uradio Delić, predriblao je tri igrača u domaćem šesnaestercu, potom lažnjakom izbacio i vratara, a loptu je u mrežu gurnuo Jurica Pršir. Tri minute kasnije lopta je još jednom u mreži Orijenta 1919 i utakmica je riješena. Strijelac je Jakov Blagaić, prvi njegov pokušaj završio je u bloku, prihvatio je loptu, poveo je nekoliko koraka i sa 16 m pogodio desne rašlje. U 83. minuti još jedna lijepa akcija Blagaića i Delića, a ispred  Michelea Šege izbio je Ivan Smolčić. U 86. minuti prilika za povećanje vodstva Bijelih nakon što je u šesnaestercu Smolčić oborio Šegu. Delić je šutirao snažno u lijevi kut, a Berković odlično obranio. Do kraja su Bijeli bez većih problema sačuvali vodstvo te se još jednom s gostovanja vraćaju sa sva tri boda

6/10/2019 - 17:45 sati
Hajduk II - Utakmice
Foto: Robert Matić / hajduk.hr