Mobile menu
Pobjeda hajdučica u Kupu

Pobjeda hajdučica u Kupu

 
26/11/2023 - 17:11 sati
ŽNK Hajduk
Foto: hajduk.hr

Osmina finala Hrvatskog nogometnog kupa donijela je Hajdučicama gostovanje u Zagrebu i ogled protiv Sigeta. Ekipa trenerice Tamare Benković kontrolirala je utakmicu od prve do zadnje minute, a krajnji rezultat 0:5 govori o samom susretu koji je odigran po teškom terenu. 

Pogotke za Hajduk postigle su Laura Vlastelica, Ana Bakalar, Lana Kukavica, Janja Čanjevac i Ivana Vlajčević, a posebno specifičan bio je gol Vlastelice koji je postignut direktno iz kornera. 

Hajduk je nastupio u sljedećem sastavu: Jonjić, Turkalj, Pedić (od 46. L. Sušak), Herceg, Čanjevac (od 60. Ratković), Kukavica, Bakalar (od 60. Vrdoljak), Vlajčević, Vlastelica, Patock (od 46. Prskalo), Terawaki. 

- Uvjerljiva pobjeda, kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja. Imali smo i neke šanse koje nismo iskoristili. Bitan je prolazak dalje, čestitke curama. Možemo biti zadovoljni polusezonom, borimo se za vrh što je i bio cilj. Imamo čak šanse i za prvo mjesto, ali moramo biti zadovoljni napretkom iz utakmice u utakmicu - rekla je nakon susreta trenerica Tamara Benković.

Sjajan pogodak iz kornera postigla je Laura Vlastelica

- Zahtjevna utakmica po teškom terenu, otvorili smo je jako i fokusirano i zasluženo prošli dalje. Uvijek je lijepo zabiti, a pogotovo iz kornera. Golovi su manje bitni, hvala ekipi i najvažniji je prolaz. Možemo biti ponosni na ovu polusezonu, vidi se napredak iz utakmice u utakmicu. Ponosna sam što smo u vrhu i nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti u sljedećoj polusezoni - kazala je ofenzivna igračica Bijelih. 

Hajdučice su polusezonu završile na 2. mjestu prvenstvene ljestvice i osigurale su plasman u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa.

26/11/2023 - 17:11 sati
ŽNK Hajduk
Foto: hajduk.hr