Mobile menu

ŽNK Split

ŽNK Split

0:3

ŽNK Hajduk

ŽNK Hajduk

Natjecanje: 6. kolo
Mjesto: Split
Datum: 13/10/2024
Pobjeda hajdučica u gradskom derbiju

Pobjeda hajdučica u gradskom derbiju

 
13/10/2024 - 18:08 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Hajduk.hr

ŽNK Split -  ŽNK Hajduk  0:3 (0:0)
Magenta 1. HNLŽ - 6. kolo
Stadion: Park Mladeži
Sutkinja: Jelena Pejković (Split)
Strijelkinje: 0:1 Grebenar (55), 0:2 Grebenar (64), 0:3 Vlajčević (66)
Hajduk: Faković, Dulčić, Pedić, Bukač (od 72. Sušak), Brnić (od 77. Čikotić), Bagarić (od 78. Klapan),  Bakalar, Prskalo (od 58. Vlajčević), Vlastelica, Čanjevac, Grebenar.

Nogometašice Hajduka ostvarile su gostujuću pobjedu od 3:0 u gradskom derbiju i debiju Joška Španjića na klupi. Nakon prvih 45. minuta nije bilo pogodaka, nogometašice Splita uspješno su kontrolirale prostor pred svojim šesnaestercem i unatoč inicijativi i posjedu, Bijele su u prvom dijelu samo jednom zaprijetile Anamariji Prljević. Dogodilo se to u 28. minuti kada je Andrea Grebenar izuzetno spretno prihvatila ubačaj s lijeve strane i sa 16 metara pogodila prečku.

Nastavak je donio sasvim drugu sliku. Već u prvih pet minuta, igračice Hajduka uputile su tri udarca u okvir, a domaćima su pritom ozbiljno zaprijetile Antonia Dulčić, Grebenar i Branka Bagarić čiji udarac je u posljednji trenutak tijelom skrenula Stela Dijanić.


U 55. minuti Bijele ipak dolaze do vodstva, Bagarić je lijepom dubinskom loptom pronašla Grebenar koja bježi svojim čuvaricama i prizemnim udarcem pogađa mrežu. Najljepši trenutak na utakmici dogodio se u 64. minuti. Nina Brnić odlično je ubacila s lijeve strane, a Grebenar fenomenalnim volejom iskosa zakucala loptu u suprotne rašlje. Samo dvije minute kasnije konačnih 0:3 postavila je Ivana Vlajčević. Dobila je loptu na rubu šesnaesterca i preciznim udarcem pogodila donji lijevi kut.

I nakon sigurnog vodstva Bijele su nastavile s napadima, utakmicu su završile s omjerom udaraca 27:2, a najveće prilike za četvrti pogodak imale su Grebenar, Dulčić, Ana Sušak i Nikolina Klapan.

U sljedećem kolu 20. listopada Hajduk na Poljudu igra protiv Osijeka.

13/10/2024 - 18:08 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice
Foto: Hajduk.hr