Mobile menu

ŽNK Hajduk

ŽNK Hajduk

4:3

ŽNK Osijek

ŽNK Osijek

Datum: 20/10/2024
Pobjeda hajdučica u derbiju za prvo mjesto na ljestvici

Pobjeda hajdučica u derbiju za prvo mjesto na ljestvici

 
20/10/2024 - 15:35 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice

ŽNK Hajduk – ŽNK Osijek 4:3 (1:2)
Magenta 1. HNLŽ - 7. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Mateo Erceg (Pristeg)
Strijelkinje: 0:1 Faković (11-ag), 1:1 Grebenar (29), 1:2 Lojna (40), 1:3 Živković (51), 2:3 Vlajčević (79), 3:3 Vlajčević (82), 4:3 Sušak (88)
Hajduk: Faković, Dulčić, Pedić, Bukač, Brnić, Bagarić (od 71. Vlajčević),  Kukavica, Bakalar, Vlastelica (od 82. Sušak), Čanjevac, Grebenar.
Nogometašice Hajduka kreirale su veliki preokret u derbiju kola i nakon vodstva Osijeka od 3:1 stigle do pobjede 4:3. Osječanke su bolje ušle u utakmicu i već u 7. minuti Izabela Lojna je iz blizine pogodila lijevu vratnicu. Napadačici Osijeka nedostajalo je tom prilikom malo sreće, ali je zato imala četiri minute kasnije kada se njen udarac odbio od vratnice, da bi potom lopta pogodila Hajdukovu čuvaricu mreže i završila u mreži. Bijele su nadomak izjednačenju bile u 20. minuti. Andrea Grebenar u trku je spretno primila loptu, prevarila vratarku Osijeka i onda s pet metara promašila prazan gol. Iskupila se najbolja strijelkinja Hajduka devet minuta kasnije, kada je bila brža od svojih čuvarica i zatresla mrežu za 1:1. Izgledalo je da će se s ovim rezultatom otići na odmor, ali u 40. minuti je Lojna uputila šut iz velike daljine i pogodila desne rašlje za novo vodstvo Osijeka.
Sličan pogodak vidjeli smo i nakon šest minuta igre u nastavku. Ovog puta s 28 metara šutirala je Barbara Živković i pogodila gotovo isto mjesto, samo na južnom golu. Kada je Grebenar u 68. minuti udarcem iz blizine pogodila prečku, izgledalo je da bodovi odlaze na Dravu, ali onda je u posljednjih 12 minuta uslijedio nevjerojatan preokret. Ivana Vlajčević u igru je ušla u 71. minuti, a u 79. pogodila mrežu iskosa s desne strane. Tri minute kasnije odličan presing odradila je Grebenar i oduzela loptu gošćama na rubu peterca, da bi je potom Vlajčević ubacila u prazan gol. Bijele se nisu zadovoljile s bodom i dvije minute prije kraja druga ‘zlatna’ rezerva postigla je pogodak vrijedan tri boda. Ana Sušak dobila je dubinsku loptu, pretrčala svoju protivnicu i šutirala iskosa s desne strane, a lopta se odbila od suprotne vratnice i ušla u mrežu za veliko slavlje nogometašica i stožera Hajduka..

20/10/2024 - 15:35 sati
ŽNK Hajduk - Utakmice