Mobile menu
Play-off Konferencijske lige: Hajduk u četvrtak u gostima kod Villarreala

Play-off Konferencijske lige: Hajduk u četvrtak u gostima kod Villarreala

 
14/8/2022 - 21:32 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Villarreal - Hajduk 4:2 (Estadio Ciudad de Valencia, 18/8/2022)"

Nogometaši Hajduka u četvrtak s početkom u 20:45 sati igraju prvu utakmicu Play-offa UEFA Konferencijske lige protiv španjolske momčadi Villarreal FC. Dvoboj se igra na stadionu Levantea - na Estadio Ciudad de Valencia s obzirom na to da Villarreal ne igra na svom terenu zbog obnove stadiona.

Bijeli su na putu do Play-offa u dva susreta bili bolji od portugalske momčadi Vitoria SC. Na Poljudu je momčad Valdasa Dambrauskasa pobijedila Portugalce 3:1, dok su u uzvratu hajdukovci poraženi 1:0, ali su se s ukupnih 3:2 plasirali u iduću rundu kvalifikacija. 

Villarreal je osnovan 1923. godine, a svoje utakmice igra na Estadio de la Ceramica, poznatiji kao El Madrigal. Španjolsku momčad trenira iskusni 50-godišnji stručnjak Unai Emery pod čijim su vodstvom prošle godine osvojili Europsku ligu, dok su u protekloj sezoni igrali polufinale Lige prvaka gdje ih je na koncu nakon dvije utakmice izbacio Liverpool. Emery je kao trener četiri puta osvajao Europsku ligu, od čega tri puta kao strateg Seville. Momčad poznata pod nadimkom ''Žuta podmornica'' startala je prvenstvo proteklog vikenda 3:0 pobjedom na gostovanju kod momčadi Valladolida.

Hajduk je do sada odigrao šest službenih utakmica ove godine, tri u prvenstvu, dvije u Konferencijskoj ligi te jednom u Superkupu. Hajdukovci prema Španjolskoj kreću u utorak navečer iz zračne luke Split, a u srijedu će u večernjim satima odraditi konferenciju za medije i posljednji trening uoči prvog susreta. 

Prvi ogled Villarreala i Hajduka sudit će bjeloruski sudac Aleksei Kulbakov. Sudio je 2014. godine Kulbakov prvi susret Play-offa Europske lige Dnjipro – Hajduk 2:1. Asistirat će mu sunarodnjaci Dmitri Zhuk Oleg Maslyanko

14/8/2022 - 21:32 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr