Mobile menu
Pioniri slavili protiv Intera na otvaranju sezone, remi kadeta

Pioniri slavili protiv Intera na otvaranju sezone, remi kadeta

 
23/8/2019 - 18:56 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0
Pioniri: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0

PIONIRI: Hajduk - Inter Zaprešić 3:0 (1:0)
Utakmica 1. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Ante Jurić (Split)

Strijelci: 1:0 R. Brajković (4.), 2:0 Arković (40.), 3:0 Jurlin (55.)

Hajduk: Buljan, Krstanović (od 48. Jurlin), Katić (od 36. Hrgović), Šimić, Šimičić (od 36. Arković), Šemiga, Pućo, Kapulica (od 48. Sekulić), Duić (od 48. Ivković), R. Brajković (od 55. Božić), D. Brajković. 

Hajdukovi pioniri u novu prvenstvenu sezonu ušli su uvjerljivom pobjedom protiv Intera iz Zaprešića na Poljudu. Momčad trenera Marka Sičića zasluženo je slavila s 3:0 protiv vršnjaka iz Zaprešića, a po prikazanom na terenu mogla je ta razlika biti i veća u korist Bijelih. 

Već na samom početku utakmice mrežu gostiju načeo je Roko Brajković koji se najbolje snašao u šesnaestercu Intera i pogodio za 1:0 u 4. minuti. Nakon vodstva Hajduk je nastavio dominirati, stvorili su Bijeli još nekoliko dobrih situacija, ali bez završnog udarca koji bi ugrozio vratara Bornu Busiju. Najbliži povećanju vodstva bio je opet Brajković koji je sredinom prvog dijela uputio dobar šut iz slobodnjaka, a udarac istog igrača sa 17 metara u 28. minuti lijepo je obranio vratar gostiju. 

Na samom otvaranju drugog poluvremena hajdukovci dolaze do povećanja vodstva, nakon kornera najviši u skoku na drugoj vratnici je Tomislav Arković koji glavom šalje loptu u mrežu za 2:0. 

Pobjedu Bijelih na koncu je lijepim pogotkom zaključio Stipe Patrick Jurlin koji je u 55. minuti dobio sjajnu loptu u prostor, a zatim je spretno zaobišao istrčalog vratara Busiju i s 13 metara poslao loptu u nebranjenu mrežu. 

KADETI : Hajduk - Inter Zaprešić 3:3 (1:2)
Utakmica 1. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 150
Sudac: Josip Dugandžić (Komin) 

Strijelci: 0:1 Plehan (28.) 11m, 1:1 Bradarić (33.), 1:2 Plehan (38.), 1:3 Plehan (52.), 2:3 Petrović (65.), 3:3 Čengić (89.)

Hajduk: Silić, Telebar (od 64. Posinković), Dominić (od 46. Letaj), Brdarić, Pelivan, Ravlić (od 46. Čengić) (od 46. Želalić), Škugor, Radovančić (od 74. Jakir), Brkljača, Krolo, Petrović. 

Kadeti su na startu nove sezone odigrali 3:3 s Interom, dva puta je momčad Jure Srzića bila u rezultatskom zaostatku, međutim Bijeli su pred sam kraj susreta uspjeli poravnati rezultat i osvojiti bod. 

Inter je bolje otvorio susret, imali su gosti dvije dobre prilike na samom početku, no u vodstvo su došli u 28. minuti nakon što je Jakov Videk izborio kazneni udarac, a Mateo Plehan sigurno je realizirao udarac s bijele točke. 

Rezultat je samo pet minuta poravnao Luka Bradarić koji se najbolje snašao u gužvi nakon ubačaja iz kuta te iz velike blizine ubacio loptu u mrežu za 1:1. Ipak, gosti pred kraj prvog dijela opet dolaze u vodstvo preko Plehana, da bi napadač Intera već na otvaranju drugog poluvremena postigao hat-trick i povisio prednost svoje momčadi na 3:1.

Bijeli su od tada bili mnogo bolja momčad, napadali su pokušavajući doći do izjednačenja, a najbolju priliku imao je Paolo Radovančić koji je sam izašao pred vratara Lovru Blagusa, ali čuvar mreže gostiju obranio je njegov udarac. 

Bagus zato ništa nije mogao u 65. minuti kada se prema vratima nakon asistencije Ive Čengića sjurio Leonardo Petrović i zakucao loptu u suprotni kut za 3:2. Poravnanje rezultata pred sam kraju utakmice Bijelima je donio asistent prethodnog gola Čengić. Bila je to sjajna akcija Hajduka, nakon nekoliko kratkih dodavanja u sredini terena lopta je došla do Elvisa Letaja koji se sjurio po lijevom krilu, a zatim odlično pronašao Čengića koji je u trku sa sedam metara zakucao loptu u mrežu. 

23/8/2019 - 18:56 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr