Mobile menu
Pioniri se pobjedom nad Rijekom plasirali u finale Kupa

Pioniri se pobjedom nad Rijekom plasirali u finale Kupa

 
8/5/2019 - 16:42 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr
Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0
Pioniri: Hajduk - Rijeka 1:0

PIONIRI: Hajduk – Rijeka 1:0 (1:0)
Utakmica 1/2 finala Hrvatskog nogometnog kupa
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) 
Strijelac: 1:0 Đolonga (33)

Hajduk: Mišević, Ðolonga, Zubanović, Prpić, Botica (od 69. Stjepanović), Klarić-Kukuz, Petrović (od 57. Kamber), Nazor (od 69. Radonić), Vrcić (od 61. Antunović), Brkljača, Škorlić (od 36. Goreta). 

Pioniri Hajduka plasirali su se u finale Hrvatskog nogometnog kupa. Momčad trenera Marka Sičića  pobijedila je Rijeku s 1:0 i u Slavonskom Brodu će 21. svibnja pokušati doći do pobjedničkog pokala.

Trenutak odluke zbio se u 33. minuti, nakon kornera za Bijele s lijeve strane lopta je prebačena na drugu stativu gdje se na pravom mjestu našao Niko Đolonga i nogom je uputio prema mreži. Vratar gostiju Muhamed Tanjić obranio je njegov udarac i u nastavku akcije je postignut pogodak, ali je pomoćni sudac Damir Kraljević signalizirao kako je lopta prešla gol liniju već kod Đolonginog šuta.

Hajduk je već u prvoj minuti stvorio prvu priliku. Krešimir Nazor je uposlio Rina Škorlića, a njegov precizni udarac u desni kut vratar Tanjić odbija u korner. Potom se razigrao Mislav Petrović koji je najprije u 11. minuti precizno šutirao sa 16 metara, ali je Tanjić obranio, a onda je minutu kasnije lijepo uposlio Jeru Vrcića čiji udarac odlazi visoko iznad vrata.

U 24. minuti isključen je po jedan igrač s obje strane. Nakon jednog duela zakačili su se Rijekin Din Begović i Hajdukov Dominik Prpić. Sudac Dario Kulušić najprije je pokazao žuti karton Rijekinom igraču zbog odgurivanja, a Prpiću crveni zbog udaranja, a onda je na intervenciju pomoćnika Petra Mijića koji je vidio i udaranje riječkog igrača i Begoviću pokazao put u svlačionicu.

Prije pobjedonosnog pogotka vidjeli smo još jednu opasnu akciju Hajduka, Nazor je proigrao Marka Brkljaču koji je šutirao visoko iznad gola.

U drugom dijelu probudila se i Rijeka te dvaput zaprijetila preko Noaha Bossija. Prvi put je njegov udarac završio u bloku, a potom je u 43. minuti s 20 metara naciljao desne rašlje, ali se odlično izvio Luigi Mišević i lijepom paradom loptu odbio u korner.

U 48. minuti Hajduk je mogao doći do povećanja vodstva, Vrcić je dugom loptom pronašao Petrovića koji lijepo smiruje loptu, ulazi u šesnaesterac i šutira, ali Tanjić u padu brani nogom. U 57. minuti Vrcić se uz aut liniju sjajno oslobodio dvojice čuvara, zatim se sjurio u šesnaesterac i prošao još jednog gostujućeg braniča, pokušao je sam završiti udarcem iskosa, međutim ispriječio se vratar Tanjić. Deset minuta kasnije Antonio Klarić-Kukuz je uputio snažan udarac s 18 metara, ali odbio je vratar Rijeke u korner. Nedugo zatim u obećavajućoj šansi našao se i Domagoj Goreta, pucao je glavom nakon ubačaja Marina Kambera s lijeve strane no prošlo je pored vrata.

Mreže se nisu tresle do kraja susreta i mladi Hajdukovci proslavili su zasluženi plasman u finale.

8/5/2019 - 16:42 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr