Mobile menu
Pioniri se plasirali u polufinale Kupa

Pioniri se plasirali u polufinale Kupa

 
23/3/2024 - 17:38 sati
Akademija

PIONIRI: Hajduk – Gorica 0:0  (4:2 jedanaesterci)
HNK – četvrtfinale
Igralište: Poljud
Sudac: Ivan Vukančić (Benkovac)
Strijelci s 11 m: 1:0 Paštar, Kelava – Burger brani, 2:0 Matko, 2:1 Kožina, Alujević – Grahovac brani, Bilobrk – promašaj, 3:1 Krešić, 3:2 Miletić, 4.2 Pjević
Hajduk: Burger, Slatina, Domazet (od 37. Katuša), Paštar, Šimović (od 61. Zelić), Modrić, Scott (od 61. Matko), Alujević, Huram (od 47. Pjević), Ćukušić (od 47. Ruso), Slavka (od 34. Krešić).
Pioniri Hajduka i Gorice i treći ovosezonski susret završili su bez pogodaka. U žustroj, dinamičnoj i borbenoj utakmici jedni i drugi igrali su otvoreno i na pobjedu, no unatoč dobrim prilikama mreže se u regularnih 70 minuta nisu tresle.

Najveću priliku Hajduk je imao već u 7. minuti. Nakon slobodnog udarca lopta se dobila do usamljenog Ivana Slavke, koji iz blizine malo iskosa s lijeve strane šutira visoko preko gola. U prvom dijelu zabilježili smo i veliku priliku Jana Cindrića, čiji udarac iz blizine je obranio Roko Burger.

U 41. minuti Echue Francis Chinedu je smirio loptu i iskosa s desne strane šutirao uz suprotnu vratnicu. Minutu kasnije najveću priliku za Bijele imao je Tomas Nicholas Scott. Ušao je iz drugog plana, izbjegao zaleđe i u situaciji jedan na jedan šutirao u gostujućeg vratara. Posljednju priliku su pet minuta prije kraja imali gosti, ali Marko Rezek je u izglednoj situaciji bio neprecizan.

U izvođenju jedanaesteraca oba vratara imala su po jednu obranu, a Ivan Bilobrk je u trećoj seriji šutirao pored vratnice i Bijeli su nakon odlučujućeg pogotka Ivora Pjevića s publikom proslavili ulazak u polufinale.

23/3/2024 - 17:38 sati
Akademija