Mobile menu
Pioniri preokretom do pobjede u derbiju, kadeti remizirali

Pioniri preokretom do pobjede u derbiju, kadeti remizirali

 
22/10/2023 - 13:48 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
Pioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - DinamoPioniri i kadeti: Hajduk - Dinamo
Pioniri i kadeti: Hajduk - Dinamo

PIONIRI: Hajduk - Dinamo  2:1  (0:1)
1. HNL – 10. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Ante Terzić (Split)
Strijelci: 0:1 Nempis (10), 1:1 Katuša (45), 2:1 Ruso (54)
Hajduk: Pandurić, Slatina, Zelić (od 49. Domazet), Šimović, Paštar, Modrić, Ćukušić (od 61. Stolica), Krešić, Pjević (od 70. Matko), Ruso (od 70. Fejzić), Katuša (od 49 Slavka).
U derbiju pionira gledali smo dva dijametralno suprotna poluvremena. Prvo je u potpunosti pripalo Dinamu, dok je u nastavku Hajduk bio bolji i s dva pogotka režirao preokret te osvojio sva tri boda. Iason Nempis doveo je goste u vodstvo u 10. minuti. Bila je to izvanredna solo akcija, s nekoliko driblinga oslobodio se svojih čuvara i pogodio lijevi kut. Priliku za povećanje vodstva imao je u 32. minuti Dino Delkić. Šutirao je glavom s pet metara, ali Josip Pandurić je odličnom intervencijom spasio svoj gol.

I nastavak je započeo velikom šansom gostiju, presjekli su loptu na centru i izbacili Luku Radića u situaciju jedan na jedan, ali Pandurić se još jednom istaknuo izvanrednom reakcijom. To je bila prijelomna točka utakmice, Bijeli su povezali redove i počeli sve češće i organiziranije prijetiti Petru Krišti na golu Dinama. U 45. minuti zbunio se Ivan Paunović i pustio da jedna lopta koju je imao u posjedu prijeđe gol aut liniju jer je zanemario da je posljednji njom igrao njegov suigrač. Centaršut iz kornera prihvatio je Ante Šimović i glavom pogodio Matu Katušu, od kojeg se lopta odbila u potkoljenicu nesretnog Paunovića i završila u mreži. Potom se razigrao Toni Ruso i u dvije minute složio tri opasne situacije, od kojih se posljednja pokazala odlučujućom u ovom derbiju. U 52. minuti odličnim driblinzima Ruso je poput Nempisa u prvom dijelu pobjegao pažnji svojih čuvara i potom šutirao u lijevi kut, ali je Karlo Zirdum bio pravovremen u bloku. Minutu kasnije bijela devetka pokušava udarcem s distance, ali dinamovci su opet u bloku, a lopta u korneru. Iz kornera kratka lopta dolazi do kapetana Duje Slatine koji šalje centaršut, a Ruso na drugoj vratnici potpuno sam prima loptu, namješta se i pogađa suprotni kut za pobjedu i veliko slavlje vodeće momčadi na ljestvici.


KADETI: Hajduk – Dinamo  1:1  (1:0)
1. HNL – 10. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Mateo Erceg (Pristeg)
Strijelci: 1:0 Durdov (33), 1:1 Dropulić 84)
Hajduk: Bosančić, Hrastović (od 81. Pregelj), Proleta (od 77. Kralevski), Čupić, Milišić, Vojvodić, Čular, Ora, (od 77. Pedisić), Durdov (od 66. Bistre), Matić (od 66. Mišura), Zudin.
Kadeti Hajduka osvojili su bod u derbiju u kojem nisu uspjeli sačuvati vodstvo iz 33. minute. U prvih pola gledali smo ravnopravnu utakmicu bez većih prilika, a onda je Hajduk stvorio mini pritisak u trajanju od četiri minute na isteku kojeg je i došao do vodećeg pogotka. U tom periodu vidjeli smo Bijele u kvalitetnom posjedu te nekoliko kvalitetnih centaršuteva bez krajnjeg rezultata. Bruno Durdov u 30. minuti ušao je s pozicije desnog krila u sredinu i gađao suprotni kut, ali je promašio. No sljedeći njegov pokušaj s iste pozicije skinuo je paučinu s desnih rašlji vratara gostiju Marija Blaževića. U 42. minuti Dmytro Zudin izborio je prostor za udarac i sa 17 metara šutirao visoko preko gola. Jedinu priliku u prvom poluvremenu Dinamo je stvorio u 44. minuti. Nakon gužve u šesnaestercu, ubačena je svijeća na peterac, a udarac glavom Mislava Ćutuka otišao je preko grede.

U drugom dijelu gosti su preuzeli više rizika u pokušaju da dođu do izjednačenja, a to je zamalo iskoristio Ivano Ora u 55. minuti. Dobio je od Durdova loptu u prostor, pohitao sam prema golu Dinama, ali je ostao kratak za dva metra te je Blažević stigao do lopte prije njega. Potom je Hajduk zaprijetio i nakon jednog prekida, a Dinama su centimetri dijelili od izjednačenja u 82. minuti. Karlo Zulfić pokušao je udarcem iskosa s nekih 20-ak metara, a njegov šut odsjeo je na gredi. No dvije minute kasnije gosti ipak dolaze do izjednačenja. Ubačen je centaršut s lijeve strane, Filip Dropulić bio je najviši u skoku i glavom pogodio mrežu. Jedni i drugi pokušavali su do kraja susreta postići pobjedonosni pogodak, ali rezultat se nije mijenjao i svakom protivniku pripao je po jedan bod. 

22/10/2023 - 13:48 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr