Mobile menu
Pioniri osvojili Kup NS Split, kadeti poraženi na jedanaesterce

Pioniri osvojili Kup NS Split, kadeti poraženi na jedanaesterce

 
18/12/2021 - 14:33 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk - Zadar 1:0  (0:0)
Kup Središta Split - finale
Stadion: Poljud
Sudac: Mario Jadrijević (Sinj)
Strijelac: 1:0 Kuzmanić (36)
Hajduk: Bosančić, Pregelj, Mlačić, Kralevski, Pedisić, Domazet (od 62. Čular), Brnada (od 62. Dobronić), Radman (od 49. Milišić), Ora (od 31. Ivčević), Kuzmanić (od 38. Pranić), Durdov (od 15. Mušura).

Pioniri Hajduka osvajači su Kupa NS Split! Bijeli su u finalu pobijedili Zadar rezultatom 1:0. U prvom poluvremenu nije bilo većih prilika, a već na startu nastavka Bijeli su došli do vodstva. Nakon ubačaja s lijeve strane lopta je došla do Marina Kuzmanića, koji je prihvatio i odmah lijevom nogom s 18 metara naciljao donji desni kut nemoćnog gostujućeg vratara Luke Miočića

Zadrani su pokušavali doći do izjednačenja, kreirali su nekoliko akcija, ali bez pravih prigoda. Njihovu dosta otvoreniju igru u samom finišu, Bijeli su koristili za brze kontranapade, dva puta je u dobrim situacijama bio Duje Pranić, ali se do isteka 70. minute rezultat nije mijenjao te je kapetan Hajduka Ivan Bosančić na kraju podignuo pobjednički pokal. 

-

KADETI: Hajduk – Šibenik  1:1  (jedanaesterci 3:4)
Kup Središta Split - finale
Stadion: Poljud
Sudac: Ante Jurić (Split)
Strijelci: 1:0 Lončar (25), 1:1 Šimić (47-ag)
Jedanaesterci: Brajković - obrana, Šikić - obrana, 1:0  Duić, 1:1 Damjanić, 2:1 Lončar, 2:2 Baus, 3:2 Kavelj, Bikić - obrana, Kapulica - obrana, 3:3 Krpetić, Božić - promašaj, 3:4 Krišto 
Hajduk: Fesyuk, Katić (od 64. Bobanović), Krstanović (od 79. Božić), Begonja, Šimić, Kavelj, Ivković (od 79. Skelin), Lončar, Duić, Kapulica, Brajković. 

Kadeti Šibenika Hajduka osvojili su Kup NS Split, nakon što su bili bolji u izvođenju jedanaesteraca. Prvu opasnu situaciju pred golom Šibenika vidjeli smo već u devetoj minuti. Roko Brajković izveo je slobodan udarac s 25 metara sasvim iskosa, odlično je gađao pod prečku, ali je Kristian Ilić efektno izbio u korner.

Hajduk je došao do vodstva u 25. minuti. Ante Kavelj odličnom je dugom loptom pronašao Lovru Lončara, a on je lijepom minijaturom u šesnaestercu pronašao prostor za šut i ljevicom pogodio donji lijevi kut. Nakon gužve u 33.minuti zatresla se i Hajdukova mreža, ali je pomoćni sudac signalizirao da je strijelac Viktor Damjanić bio u zaleđu. 

Do kraja prvog poluvremena obje momčadi stvorile su po jednu priliku. Ivan Katić u 36. minuti osvojio je dosta prostora i šutirao sa 17 metara, ali je bio neprecizan. Četiri minute prije odmora gosti su oduzeli loptu u Hajdukovom šesnaestercu, odigrana je povratno za Valentina Bausa, koji je sa 17 metara prebacio vrata.

Šibenik je izjednačio u 47. minuti, nakon ubačaja s lijeve strane Vito Šimić je u pokušaju da spriječi protivnika zatresao svoju mrežu. Šimić je sudjelovao u akciji iz koje su Bijeli došli do posljednje prilike na utakmici. Oslobodio se svojih čuvara i lijepo uposlio Luku Kapulicu, čiji udarac je završio pored gola.  

Utakmica je završena rezultatom 1:1 i potom se prišlo izvođenju jedanaesteraca, Bijeli su dva puta imali prednost zahvaljujući obranama Davyda Fesyuka, ali je pobjeda na kraju pripala Šibenčanima, pobjedonosni pogodak postigao je Ante Krišto.

18/12/2021 - 14:33 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr