Mobile menu
Pioniri na oproštaju od sezone poraženi od Osijeka

Pioniri na oproštaju od sezone poraženi od Osijeka

 
9/6/2021 - 12:19 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Pioniri: Hajduk – Osijek  1:2 (0:2)
Utakmica 18. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Sudac: Ante Jurić (Split)
Strijelci: 0:1 Tajs (10), 0:2 Perić (16), 1:2 Žeravica (63)

Hajduk: Biočić, Hodak, Krstanović, Orlić (od 41. Marinović), Skelin, Vušković, Kuzmanić II (od 60. Crnjak), Žeravica, Pfeifer (od 51. Lekaj), Ivković, Kuzmanić I (od 60. Durdov). 

Pioniri Hajduka u zaostaloj utakmici 18. kola 1. HNL poraženi su na Poljudu od Osijeka s 2:1. Bijeli su se tako porazom oprostili od sezone, a Osječani su potvrdili naslov prvaka protiv prvog pratitelja.

Prvu priliku na utakmici imala je momčad trenera Marka Sičića. Ivan Pfeifer prošao je odlično po lijevoj strani i iz neposredne blizine sasvim iskosa pogodio dobro postavljenog gostujućeg vratara.  

Potom gosti u samo šest minuta dolaze do prednosti od 2:0. Najprije je u 10. minuti Marko Tajs preciznim udarcem s vrha šesnaesterca pogodio lijevi kut Marina Biočića, a potom se s druge strane šesnaesterca na sličan način u strijelce upisao i Matej Perić.

Mnogo više prilika stvorili su igrači obiju momčadi u drugom poluvremenu. U 44. minuti Pfeifer je završio brzu akciju Hajduka udarcem s 12 metara, ali je pogodio vratnicu. Prilika za Osijek ukazala se četiri minute kasnije, nakon prekida, ali je udarac glavom Sergeja Levaka prošao tik uz lijevu vratnicu. 

Hajduk do smanjenja vodstva dolazi u 63. minuti. Sve je odlično pripremio Luka Hodak, a Marino Žeravica je s 12 metara iskosa precizno pogodio suprotni kut Jana Hlapčića. Dvije minute kasnije Bijeli su bili vrlo blizu izjednačenja. Brzu i preciznu akciju odigrali su Luka Crnjak i Ivan Krstanović koji je poslužio Žeravicu, a njegov udarac iz blizine odlično nogom brani rezervni vratar Osijeka Dominik Damjanović.

U sljedećoj minuti na drugoj strani spašava također nogom Marin Biočić nakon udarca Luke Rešetara iskosa. Zadnju priliku na utakmici imali su iz prekida gosti u posljednjoj minuti. Noel Đurković je s 25 metara šutirao pod samu gredu, a Biočić se ispružio i izbio loptu u korner.

Posljednji zvižduk donio je radost gostima koji su proslavili pobjedu i potvrdu naslova prvaka, a Hajduku je pripalo drugo mjesto.

9/6/2021 - 12:19 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr