Mobile menu
Pioniri i kadeti uvjerljivi protiv Rijeke

Pioniri i kadeti uvjerljivi protiv Rijeke

 
30/8/2023 - 13:51 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk - Rijeka 3:0 (1:0)
1. HNL – 3. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Mario Jadrijević (Sinj)
Strijelci: 1:0 Ruso (26), 2:0 Paštar (40), 3:0 Pjević (47)
Hajduk: Pandurić, Slatina, Domazet (od 58. Maslać), Šimović, Paštar (od 43. Alujević), Zelić, Modrić (od 58. Slavka), Krešić (od 43. Pjević), Fejzić, Ruso (od 50. Katuša), Ćukušić (od 50. Stolica).
Pioniri Hajduka ostvarili su treću uzastopnu pobjedu u 1. HNL i po treći put zaredom sačuvali svoju mrežu netaknutom. Momčad trenera Zlatka Jerkovića pobijedila je Rijeku s 3:0. U prvih 10 minuta oba protivnika stvorila su po jednu priliku, a onda je u 23. nakon ubačaja iz prekida Marko Paštar udarcem glavom pogodio prečku. Bila je to najava pogotka tri minute kasnije. Duje Ćukušić je prošao po lijevoj strani i ubacio, obrana Rijeke odbila je loptu na koju je natrčao Toni Ruso i zakucao je u mrežu. 

S minimalnim vodstvom Bijelih otišlo se na odmor, a već u 5. minuti nastavka Hajduk je povećao prednost. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca s desne strane lopta je došla do Marka Paštara koji je svladao Matea Milkovića. Četiri minute kasnije Marko Pjević odlično pronalazi Rusa, koji je iz povoljne situacije za malo neprecizan. U 47. minuti Pjević se upisuje u strijelce. Ćukušić je probio lijevu stranu, lažnjakom se oslobodio dvojice čuvara i dao prizemnu loptu za Pjevića koji šutira iz prve i pogađa gornji desni kut. Mogao se Pjević dvije minute kasnije još jednom upisati u strijelce, dobio je loptu s desne strane i dobro šutirao, ali je odlično intervenirao gostujući čuvar mreže. Ostalo je na kraju 3:0 i pioniri su zasluženo osvojili nova tri boda.


KADETI: Hajduk - Rijeka 4:0 (4:0)
1. HNL – 3. kolo
Stadion: Poljud
Sutkinja: Jelena Pejković (Split)
Strijelci: 1:0 Matić (1 - 11 m), 2:0 Durdov (3), 3:0 Čular (26), 4:0 Durdov (43)
Hajduk: Bosančić (od 69. Pavičić Ivelja), Hrastović (od 70. Kuzmanić), Mlačić, Burić, Milišić (od 69. Pedisić), Bistre, Ora (od 58. Vojvodić), Čular, Durdov (od 58. Kajtazi), Matić (od 69. Mišura), Zudin (od 58. Pranić).
Kadeti su furiozno ušli u utakmicu i već u 3. minuti imali vodstvo od 2:0. Prije isteka prve minute Duje Matić je udarcem s bijele točke doveo Bijele u vodstvo, a dvije minute kasnije je lijepi ubačaj Duje Milišića na drugoj vratnici u gol pretvoriio Bruno Durdov. Na ubačaj Ivana Ore, Durdov je u 15. minuti pogodio prečku, a u 26. minuti Hajduk postiže i treći pogodak. Lijepu akciju odigrali su Davor Bistre i Roko Čular, koji je udarcem iskosa iznenadio Josipa Jurčevića na golu Rijeke. Dvije minute prije kraja poluvremena Durdov je udarcem iskosa postavio konačnih 4:0. 

Malo prije pauze počeo je pravi prolom oblaka nad Poljudom, koji se nastavio i u drugom poluvremenu te su uvjeti za igru postali ekstremni. Bilo je gotovo nemoguće kontrolirati loptu i u takvim okolnostima tijekom svih 45 minuta vidjeli smo samo jednu opasnu situaciju. U 74. minuti uspio je iskosa šutirati Duje Pranić, a lopta je prošla tik uz suprotnu vratnicu. Uvjerljivom pobjedom momčad trenera Jure Ivankovića zadržala je stopostotni učinak.

30/8/2023 - 13:51 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr