Mobile menu
Pioniri i kadeti slavili protiv Lokomotive

Pioniri i kadeti slavili protiv Lokomotive

 
11/11/2020 - 15:07 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Pioniri: Hajduk – Lokomotiva 3:1 (2:1)
Utakmica 12. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Sutkinja: Jelena Pejković (Split)
Strijelci: 1:0 Reić (6), 2:0 Dragaš ag.(9), 2:1 Zrile (23), 3:1 Lončar (48)

Hajduk: Bezeljak, Hodak, Krstanović (od 70. Kanaet), Ivković, Vušković, Skelin, Reić (od 63. Letunić), Bašić (od 36. Žeravica), Žunić (od 52. Butić), Lončar (od 70. Pfeiffer), Kuzmanić.

Pioniri Hajduka pobijedili su Lokomotivu s 3:1 u lijepoj i zanimljivoj utakmici. Oba protivnika zaigrala su vrlo otvoreno, a igrači trenera Marka Sičića su se na početku bolje snašli i nakon samo devet minuta stvorili prednost od 2:0. Duje Reić u šestoj minuti Bijele je doveo u vodstvo preciznim udarcem glavom nakon centaršuta Luke Vuškovića. Tri minute kasnije nakon ubačaja s desne strane, loptu je u vlastitu mrežu uputio Ivan Fran Dragaš. U 23. minuti i gosti stižu do pogotka. Antonio Baždarić proigrao je Bornu Zrilu koji s 12 metara iskosa s desne strane pogađa suprotni kut.

Gosti potom preuzimaju inicijativu i prije odmora nekoliko puta prijete domaćima. Najveću priliku imao je Domenik Ivan Božić, ali njegov udarac odlično je obranio Raul Bezeljak. Konačan rezultat postavio je u 48. minuti Lovre Lončar. Nakon slobodnog udarca Reića i odbijene lopte, Lončar se najbolje snašao i malo iskosa s lijeve strane pogodio suprotni kut gola Maksa Zebića.

-

Kadeti: Hajduk – Lokomotiva 7:1 (4:0)
Utakmica 12. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Sudac: Ante Jurić (Split)

Strijelci: 1:0 Vrcić (13), 2:0 Brajković (19), 3:0 Vrcić (21), 4:0 Petrović (28), 5:0 Goreta (48), 6:0 Nazor (78), 7:0 Botica (80), 7:1 Batur (89)

Hajduk: Mišević, Đolonga, Hrgović (od 57. Botica), Jurić-Petrašilo, Goreta (od 68. Šakić), Šemiga (od 68. Škorlić), Brajković, Nazor, Vrcić (od 68. Radonić), Pukstas, Petrović (od 57. Obadić).

Kadeti su odigrali savršenu utakmicu, bili su izuzetno efikasni i sedam puta zatresli gostujuću mrežu, a teško je bilo odlučiti se za najljepši gol. Bijeli su poveli u 13. minuti. Niko Đolonga je probio stranu i uputio milimetarski točan centaršut sdesna, a Jere Vrcić glavom s desetak metara loptu od poda poslao u lijevi kut vratara Dominika Vincelja. Šest minuta kasnije Roko Brajković povećao je vodstvo domaćih. On je primio loptu na rubu šesnaesterca, oslobodio se svog čuvara i pogodio protivničku mrežu. Momčad trenera Mislava Karoglana nastavila je u jakom ritmu i u 21. minuti već je 3:0. Rokas Pukstas poslao je izvanredno preciznu dijagonalu za utrčalog Vrcića, koji loptu u trku odlično prima, a potom prebacuje nemoćnog gostujućeg čuvara mreže. Četvrti gol postigao je Mislav Petrović nakon lijepe akcije u kojoj je lopta brzim dodavanjima stigla na lijevi bok, a bijela 'jedanaestica' je spretno reagirala na prizemni ubačaj.

Golijada se nastavila i u drugom poluvremenu. U kooperaciji dva stopera postignut je peti gol. Nakon kornera s desne strane glavom je šutirao Mateo Jurić-Petrašilo, Vincelj je uspio obraniti, ali na loptu natrčava Domagoj Goreta i zakucava je u mrežu. Sljedećih pola sata rezultat se nije mijenjao, a onda smo u završnici vidjeli još tri pogotka. Nakon lijepe akcije Hajduka, Vincelj je odlično obranio udarce Nikole Obadića i Rina Škorlića, lopta se potom odbila do Krešimira Nazora koji iskosa iz voleja pogađa suprotni kut. Sedmi gol postigao je 10 minuta prije kraja Jurić-Petrašilo. Nakon kornera je šutirao Nazor, Vincelj uspio spasiti, ali lopta dolazi do Hajdukovog stopera koji je precizan s pet metara.

Gosti su uspjeli postići počasni pogodak minutu prije kraja, a nakon gužve u petercu Bijelih, loptu je u mrežu ugurao Marko Batur.

11/11/2020 - 15:07 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/hajduk.hr