Mobile menu
Pioniri i kadeti pobjedama startali u nastavak HNL-a

Pioniri i kadeti pobjedama startali u nastavak HNL-a

 
16/2/2020 - 15:53 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr

Pioniri: Hajduk – Solin  3:0 (1:0)
Utakmica 17. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sutkinja: Jelena Pejković (Split)
Strijelci: 1:0 Šimičić (34), 2:0 R. Brajković (46), 3:0 D. Brajković (66)

Hajduk: Buljan (od 66. Bezeljak), Katić, Ivanković (od 36. Duić), Šimić, Šimičić (od 56. Arković), Ivković, Pućo (od 36. Davidović), Kapulica (od 56. Begonja), Hrgović (od 56. Božić), R. Brajković, D. Brajković (od 66. Lončar).

Pioniri Bijelih ostvarili su sigurnu pobjedu protiv susjeda iz Solina. Iako je završilo s uvjerljivih 3:0, samo minuta je dijelila goste da čiste mreže odu na odmor. Najveću priliku za vodstvo u prvom dijelu, momčad trenera Marka Sičića imala je u 20. minuti, kada je nakon prekršaja u šesnaestercu Solina dosuđen jedanaesterac za Bijele. Luka Kapulica šutirao je u desnu stranu, ali je Roko Marović njegov pokušaj obranio. Četrnaest minuta kasnije Hajduk ipak vodi, a strijelac je Mate Šimičić. Mladi Hajdukov igrač poslao je pravi projektil s 25 metara i lopta je završila u gornjem lijevom kutu. S minimalnim vodstvom Hajduka otišlo se na odmor.

Kapulica je u 10. minuti nastavka imao još jednu priliku za pogodak nakon ubačaja Roka Brajkovića, ali je na pet metara od gola loše zahvatio loptu. Dvije minute kasnije Bijeli povećavaju prednost. Ovog puta sve je napravio R. Brajković, primio je loptu na 20 metara iskosa, poveo je dva koraka i preciznim udarcem poslao u suprotni kut. U 51. minuti dobar volej s 14 metara uputio je prema golu Solina Stjepan Davidović, ali je bio za malo neprecizan. Konačnih 3:0 postavio je Daniel Brajković četiri minute prije kraja. On je bio precizan s 12 metara nakon što je dobio lijepu povratnu loptu od svog prezimenjaka Roka.

---
Kadeti: Hajduk – Solin  2:1 (1:0)
Utakmica 17. kola Prve HNL
Igralište: Poljud
Gledatelja: 100
Sudac: Marino Majstrović (Split)
Strijelci: 1:0 Krolo (40), 2:0 Petrović (52-11 m), 2:1 Tokić (60)

Hajduk: Mišević, Posinković, Vukman, Bradarić (od 59. Prpić), Letaj (od 46. Dominić), Krolo, Brkljača, Čengić (od 59. Ravlić), Želalić (od 59. Radovančić), Škugor (od 46. Čuić), Petrović.

Susret kadeta Hajduka i Solina protekao je u potpunoj dominaciji Hajduka, ali su gosti discipliniranom igrom držali neizvjesnost do samog završetka utakmice. Prvu dobru priliku momčad trenera Jure Srzića stvorila je u 15. minuti. Ubacio je s desne strane Ivo Čengić, a Leonardo Petrović je s 12 metara iz prve snažno tukao pored gola. Devet minuta kasnije lijepo su dupli pas odigrali Čengić i Ivano-Luka Želalić koji je s 10 metara šutirao, ali Karlo Čović odlično brani. Bijeli su do vodstva došli u 40. minuti, a pogotku je prethodila prilika Želalića. Bijela devetka je uputila jak šut malo iskosa, a vratar Čović odbio je loptu u korner. Nakon ubačaja iz kuta, još jednom je Ivan Krolo bio najspretniji u šesnaestercu, visoko je skočio i glavom zakucao loptu u mrežu.

Početak drugog poluvremena obilježile su dvije akcije Marka Brkljače s lijeve strane. Najprije je lijepo proigrao Čengića čiji udarac s 10-ak metara završava u bloku, a njegov sljedeći ubačaj rukom je zaustavio gostujući branič Josip Mijić i sudac Marino Majstrović je pokazao na bijelu točku. Precizan je bio Petrović i lopta je završila u lijevom kutu za vodstvo od 2:0. U 60. minuti gosti su uspjeli smanjiti vodstvo Hajduka i vratiti neizvjesnost. Gol je postignut nakon prekida i dugog ubačaja, a strijelac je bio Mirko Tokić koji je došao do lopte prije vratara bijelih i glavom je smjestio u mrežu. U posljednjih pola sata nije bilo promjene rezultata i kadeti Hajduka su krenuli u nastavak prvenstva s tri nova boda.

16/2/2020 - 15:53 sati
Akademija
Foto: hajduk.hr