Mobile menu
Pioniri i kadeti pobijedili Cibaliju na Poljudu

Pioniri i kadeti pobijedili Cibaliju na Poljudu

 
22/11/2022 - 15:04 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr

PIONIRI: Hajduk – Cibalia  2:0 (0:0)
HNL – 14. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Paško Mandić (Prgomet) 
Strijelci: 1:0 Zudin (49), 2:0 Zudin (62)
Hajduk: Mašković, Rados, Papić (od 36. Čupić), Vukičević, Beidenegl (od 36. Bartulović), Tapalović,  Slunjski (od 36. Ivanišević Dvornik), Bokan (od 63. Jonjić), Perko, Kutia (od 36. Vojvodić), Šuvar (od 36. Zudin).

Pioniri Hajduka pobijedili su Cibaliju na Poljudu, u utakmici 14. kola 1. HNL. Posljednje plasirana momčad pružila je vrlo dobar otpor vodećem Hajduku i tek nakon četiri izvršene izmjene na početku drugoga poluvremena, Bijeli su došli do pogodaka i novih bodova.

U prvom poluvremenu bilo je malo prilika, Hajduk je dva puta zaprijetio preko Šime Perka, ali je njegove udarce (najprije glavom, a onda i nogom) vrlo dobro obranio gostujući čuvar mreže Dario Mađaroš. Gosti su samo jednom došli nadomak domaćih vrata u tom periodu, ali udarac Matea Budima nakon prodora po lijevoj strani bio je neprecizan.

Odmah na početku drugog dijela trener Zlatko Jerković ubacio je jake adute s klupe – u igru su ušli Mateo Čupić, Ante Bartulović, Roko Vojvodić, Silvio Ivanišević Dvornik i Dmytro Zudin, a ovaj posljednji opravdao je naslov najboljeg strijelca lige i s dva pogotka potopio Vinkovčane. Oba puta golu je prethodio ubačaj s desne strane. U 49. minuti ubacio je Marin Tapalović, a Zudin se prikrao iza leđa Ivana Jurkovića i zatresao mrežu. Trinaest minuta kasnije ubacio je Bartulović, gostujuća obrana odbila je loptu na desetak metara, natrčao je mladi Ukrajinac i postavio konačnih 2:0.

-

KADETI: Hajduk – Cibalia  3:0 (2:0)
HNL – 14. kolo 
Stadion: Poljud 
Sudac: Ante Sočo (Stobreč) 
Strijelci: 1:0 Prodanović (31), 2:0 Prodanović (39), 3:0 Lekaj (72)
Hajduk: Bosančić, Fridl (od 46. Hodak), Milišić, Skelin, Zdrilic, Carević (od 63. Tudor), Lekaj (od 72. Žeravica),  Prodanović, Marušić (od 63. Tolja), Ćalušić (od 46. Skoko), Kuzmanić (od 72. Reić).

Kadeti su ostvarili uvjerljivu pobjedu od 3:0 i izdvojili se na vrhu ljestvice s 37 bodova i utakmicom više. I trener kadeta Zvonimir Tomić odmorio je nekoliko igrača, prvi strijelac lige Marino Žeravica ostao je na klupi, a priliku je u špicu dobio Patrik Prodanović. Mladi napadač Bijelih u prvih 45 minuta postigao je dva pogotka i dva puta pogodio vratnicu. Sve ovo dogodilo se u periodu od 30. do 40. minute. Najprije je nakon centaršuta Nike Fridla, Prodanović pogodio lijevu vratnicu, a potom samo minutu kasnije odlično primio loptu u šesnaestercu, prevario svog čuvara i lijevom nogom pogodio suprotne rašlje. U 39. minuti Prodanović je izvanredno reagirao na lijepu dubinsku loptu Ivana Ćalušića, zahvatio loptu iz prve i prebacio vratara Karla Vrljića za 2:0. Minutu kasnije opet je s desne strane ubacio raspoloženi Fridl, a šut Prodanovića odsjeo je na vratnici.

U drugom dijelu igrači trenera Zvonimira Tomića bez problema su kontrolirali igru i zaustavljali rijetke napade gostiju, uglavnom preko raspoloženih Samera Spahića i Luke Gradečaka. Bijeli su u 72. minuti došli i do trećeg pogotka. S lijeve strane je precizno ubacio Duje Milišić, loše su reagirali gostujući stoperi, a Mateo Lekaj dočekao je loptu na drugoj vratnici i pogodio bliži kut. 

22/11/2022 - 15:04 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr