Mobile menu
Pioniri i kadeti ostvarili pobjede protiv Zadra

Pioniri i kadeti ostvarili pobjede protiv Zadra

 
10/9/2023 - 12:34 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
Pioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - ZadarPioniri i kadeti: Hajduk - Zadar
Pioniri i kadeti: Hajduk - Zadar

PIONIRI: Hajduk - Zadar 2:1  (0:1)
 
1. HNL – 5. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Ante Sočo (Stobreč)
Strijelci: 0:1 Šimović (26-11 m), 1:1 Pjević (52), 2:1 Stolica (65)
Hajduk: Pandurić, Slatina, Domazet (od 43. Katuša), Šimović, Paštar, Alujević (od 36. Slavka), Modrić, Krešić (od 56. Stolica), Pjević (od 59. Burger) , Ruso, Ćukušić.
Pioniri Hajduka uz dosta napora došli su do tri nova boda. Dvije nesmotrenosti u obrani donijele su dosta problema u obrani Bijelih, ali debi trenera Zvonimira Milića na klupi pionira ipak je završen pobjedom.

Hajduk se od samog početka nametnuo posjedom, Bijeli su pritisnuli zadnju liniju Zadra, ali teško dolazili do pravih prilika. Uglavnom su to bili ubačaji s poiudistance, a najopasniji je bio onaj u 15. minuti. Frane Alujević odigrao je povratno za kapetana Duju Slatinu, ubačaj s desne strane dobro je pratio Ivor Pjević, a njegov udarac s 12 metara obranio je dobro postavljeni Ivan Vunić.

U 26. minuti Zadrani su pokušali dugom loptom tražiti Roka Bitunjca, Ante Šimović u skoku je loptu zahvatio rukom i sudac Ante Sočo pokazao je na bijelu točku. Siguran realizator bio je Šime Božina i donio gostima vodstvo koje su sačuvali do poluvremena.

U drugom dijelu nije se mnogo toga promijenilo, Hajduk je imao posjed, a Zadrani su se uspješno i bez mnogo stresa uspijevali obraniti. Potom je trener Milić izmjenama igrača, ali i nekih pozicija ipak uspio pronaći recept za probijanje obrane gostiju. Ivano Slavka donio je probojnost po desnoj strani, a Duje Ćukušić otišao je na poziciju lijevog bočnog, gdje je imao dosta prostora u situacijama 1 na 1, u kojima se izuzetno dobro snalazi.

U 52. minuti Bijeli su došli do izjednačenja, za koje je najzaslužniji Pjević. On je probio lijevi bok i šutirao iskosa, Vunić je obranio, Mate Katuša pokušavao je iščeprkati loptu, zasmetao Zadranima koji su je odbili na nogu Pjevića, a on je iz blizine jakim udarcem pogodio mrežu.

Kada se očekivalo pojačanje pritiska i drugi pogodak, Bijeli su opet sami sebi zakomplicirali. Zadrani su pokušali još jednom dugom loptom koja je bila malo prejaka i prvi je do nje stigao Hajdukov vratar Josip Pandurić. Nije je najbolje primio, oduzeo mu je malo izvan šesnaesterca Grgo Galac i pokušao ga zaobići, ali je oboren. Sudac Sočo opravdano je vrataru Hajduka pokazao crveni karton, pa je na vrata morao Roko Burger, a iz igre je izašao Pjević. Pogodak vrijedan sva tri boda donijeli su igrači s klupe. Slavka je s dva uspješna driblinga probio desnu stranu i ubacio prizemnu povratnu loptu, a Marin Stolica je malo iskosa pogodio suprotni kut za konačnih 2:1.

-

KADETI: Hajduk - Zadar 3:1  (1:1)
1. HNL – 5. kolo
Stadion: Poljud
Sudac: Renato Lacić (Split)
Strijelci: 0:1 Dabo (21), 1:1 Matić (33-11 m), 2:1 Durdov (58), 3:1 Matić (60)
Hajduk: Bosančić, Hrastović, Mlačić, Burić, Milišić (od 85. Pregelj), Ora, Kajtazi (od 56. Vojvodić), Čular (od 77. Medvid), Durdov (od 77. Pranić), Matić (od 77. Mišura), Zudin (od 85. Kuzmanić).
I u kadetskoj utakmici Hajduk je napadao, a u jeku nadmoći domaćih do vodstva su došli gosti. Ivan Dabo dobio je odličnu dubinsku loptu između Hajdukovih stopera i prisebnim udarcem pokazao zašto je najbolji strijelac svoje momčadi. Prije toga poništen je u 9. minuti zbog zaleđa gol Duje Matića, a u 11. je Sebastijan Kajtazi nakon ubačaja Dmytra Zudina petom pogodio vratnicu svojih bivših suigrača. 

Hajduk se ipak vratio iz rezultatskog minusa prije odmora. U 33. minuti Bruno Durdov iznudio je najstrožu kaznu, a Matić je s 11 metara sigurno gađao desni kut. Bijeli su u završnici prvog dijela kreirali još dvije opasne situacije, ali je Durdov oba puta bio neprecizan.

Drugi dio započeo je lijepom akcijom Durdova po lijevoj strani, ali njegov ubačaj ostao je bez rezultata. U 57. minuti Hajduk je došao do vodstva. Zvonimir Hrastović započeo je akciju, Matić odlično produžio do Durdova, koji je pobjegao čuvarima i pogodio za 2:1. Tri minute kasnije nakon ubačaja iz kornera s desne strane, Matić je najviši u skoku i glavom s pet metara pogađa desni kut. 

Sigurno vodstvo Hajduk je držao do kraja utakmice, a nakon što su Zadrani nešto ažurnije krenuli prema golu Ivana Bosančića, kombinatorikom su Bijeli koristili nešto širi prostor i došli u nekoliko opasnih situacija preko Matića, Durdova i kapetana Ivana Ore, ali rezultat se nije mijenjao.

10/9/2023 - 12:34 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr