Mobile menu
Pioniri i kadeti donose svih šest bodova s Kvarnera

Pioniri i kadeti donose svih šest bodova s Kvarnera

 
4/12/2022 - 15:19 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

PIONIRI: Rijeka - Hajduk  1:2 (0:0)
HNL – 15. kolo
Stadion: HNK Rijeka
Sudac: Luka Milković (Viškovo)
Strijelci: 0:1 Bokan (39), 1:1 Mohorovičić (61-11 m), 1:2 Perko (63)
Hajduk: Pocrnjić, Beidenegl, Papić, Vukičević (od 50. Tapalović), Bartulović, Čupić, Vojvodić, Bokan, Perko, Šuvar (od 57. Ivanišević-Dvornik), Zudin (od 70. Rados). 
Hajdukovi pioniri ostvarili su minimalnu, ali izuzetno vrijednu pobjedu na gostovanju u Rijeci. Bijeli su u susretu u kojem je prvo poluvrijeme završeno bez golova pobijedili rezultatom 2:1, nakon vrlo uzbudljive završnice.
Momčad trenera Zlatka Jerkovića došla je u vodstvo u 39. minuti. Bijeli su unatoč teškom terenu odradili brzu tranziciju po lijevoj strani. Dmytro Zudin ubacio je s lijeve strane, a domaći vratar Vito Kovač istrčao i uspio kratko odbiti loptu na koju je naletio Filip Bokan i glavom je poslao u mrežu.
Domaći su devet minuta prije kraja uspjeli doći do izjednačenja. Nakon jednog duela u šesnaestercu Bijelih i pada igrača Rijeke nije se oglasio glavni sudac Luka Milković, ali je potom na intervenciju pomoćnika pokazao da se radi o najstrožoj kazni. S bijele točke pogodio je Frano Mohorovičić i donio rezultatsku ravnotežu. Ipak, momčad Hajduka bila je odlučna da nastavi niz pobjeda i u naredne dvije minute dva puta zatresla mrežu domaćina. Uspio je u tome Šime Perko, ali mu je prvi pogodak poništen zbog navodnog prekršaja na vrataru. No već u sljedećem napadu bijela devetka je oduzela loptu domaćem stoperu, sjurila se prema golu i preciznim udarcem od prečke postavila konačnih 1:2.


KADETI: Rijeka - Hajduk  0:1 (0:1)
HNL – 15. kolo
Stadion: HNK Rijeka
Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka)
Strijelac: 0:1 Ćalušić (22-11 m)
Hajduk: Bezeljak, Fridl, Milišić, Skelin, Perajica, Hodak, Ćalušić (od 56. Krstanović), Skoko (od 67. Žunić), Žeravica, Reić (od 80. Tudor), Prodanović (od 80. Lekaj).  
Nakon utakmice pionira, raskvašeni teren u Rijeci kadetima je već bitno onemogućavao kvalitetnu kontrolu lopte, naročito u nastavku. Srećom, Bijeli su u prvom dijelu uspjeli kreirati nekoliko akcija i iz jedne od njih zabiti gol vrijedan tri boda. Dogodilo se to u 22. minuti. Noa Skoko lijepo je pronašao Marina Ćalušića, koji je okrenuo svog čuvara i ušao u šesnaesterac, gdje je zaustavljen prekršajem. Sudac Antonio Melnjak dosudio je jedanaesterac, a Ćalušić je uzeo loptu i poslao je u lijevu stranu domaćeg gola.

Imali su Bijeli u prvom dijelu još dvije dobre prilike, ali Marino Žeravica pa potom i Patrik Prodanović nisu uspjeli lopti pronaći put do mreže. U drugom poluvremenu bilo je malo igre, lopta se gotovo uopće nije mogla kontrolirati i sve se svodilo na ubačaje i eventualne prekide. Momčad trenera Zvonimira Tomića zadržala je maksimalnu koncentraciju i u takvim uvjetima uspjela privesti utakmicu kraju te se pioniri i kadeti vraćaju s Kvarnera sa svih šest bodova. 

4/12/2022 - 15:19 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr