Mobile menu
Pioniri eliminirani u polufinalu Kupa

Pioniri eliminirani u polufinalu Kupa

 
20/4/2022 - 17:00 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1
Pioniri: Hajduk-Dinamo 0:1

PIONIRI: Hajduk – Dinamo  0:1   (0:0)
Hrvatski nogometni kup – polufinale
Stadion: Poljud
Sudac: Mateo Erceg (Pristeg) 
Strijelac: 0:1 Šunta (68.) 

HajdukBosančić, Dobronić, Milišić, Kralevski, Vušković, Vojvodić (od 49. Čular), Pedisić, Bistre, Radman (od 53. Durdov), Ora (od 64. Brnada), Šupić 

U polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa za pionire susreli su se Hajduk i Dinamo, a gosti su ostvarili minimalnu pobjedu od 1:0.. 

Prvu priliku imao je Dinamo u prvoj minuti. Nakon pogreške u obrani Bijelih, Mislav Ćutuk je iz blizine prebacio domaćeg vratara, ali je lopta prošla pored vratnice. Uzvratili su  Bijeli u 20. minuti nakon prodora po lijevoj strani kada Lovre Pedisić šalje loptu za Josipa Radmana u sredinu, ali golman Dinama Antonio Rajić uspješno brani. 

U 23. minuti gosti prijete iz slobodnog udarca sa udaljenosti od 20 metara. Tomas Baković pucao je direktno po golu Hajduka, ali golman Ivan Bosančić sigurno intervenira.  Nakon Dinamovog kornera u 25. minuti, Bijeli uzimaju loptu i kreću u kontranapad preko Davora Bistre, ali golman gostiju pravovremeno izlazi i čuva svoju mrežu netaknutom. Posljednju izglednu priliku prvog poluvremena Bijeli su imali nakon ubačaja s lijeve strane, lopta dolazi do Pedisića koji puca preko gola.  

Hajduk je mogao povesti odmah na početku drugog poluvremena kada je Ivano Ora odlično prošao tri igrača i poslao okomitu loptu prema šesnaestercu Dinama, ali Rajić opet uspješno brani.  U sljedećoj prilici iz 45. minute ponovno Ora dovodi Bijele u izglednu priliku, nakon ubačaja u sredinu Pedisić se našao u situaciji 1 na 1 s golmanom, ali se ipak nalazio u zaleđu.  

Dinamo je u 58. minuti vezao tri izgledne prilike, jednu iz kornera te dvije nakon udarca sa 10-ak metara, ali golman Hajduka Bosančić uspješno brani u sve tri situacije. 

Hajduk je mogao do gola u 61. minuti nakon slobodnog udarca sa centra. Luka Vušković je zapucao direktno po golu, uspio je prebaciti golmana gostiju, ali lopta ipak pogađa stativu. U 67. minuti možda i najizglednija prilika Bijelih na ovoj utakmici, Teodor Kralevski je lijepo ušao u sredinu i zapucao sa 5 metara, ali je Rajić još jednom siguran. 

Dinamo je osigurao prolazak u finale Hrvatskog nogometnog kupa za pionire u 68. minuti. Sven Šunta je zabio volejem nakon kornera za konačni rezultat 0:1. 

Sažetak utakmice pogledajte na Hajduk Digital TV.  

20/4/2022 - 17:00 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / hajduk.hr