Mobile menu
Pet pogodaka juniora u gostima kod Mladosti (Ž)

Pet pogodaka juniora u gostima kod Mladosti (Ž)

 
26/11/2022 - 12:59 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

JUNIORI: Mladost (Ž) - Hajduk  0:5 (0:3)
1. HNL – 14. kolo
Igralište: HNK Rovišće
Sudac: Tomislav Hlevnjak (Herešin)
Strijelci: 0:1 Vušković (20), 0:2 Vušković (33), 0:3 Brajković (37), 0:4 Brajković (65), 0:5 Antunović (70)
Hajduk: Buljan (od 76. Vukman), Đolonga, Vušković, Jurić-Petrašilo (od 76. Pavić), Hrgović, Capan (od 76. Kavelj), Sigur (od 62. Šemiga), Vrcić (od 71. Ćalušić), Nazor, Brajković (od 71. Hrvojević), Antunović (od 71. Jemo).
Hajduk je ostvario petu uzastopnu pobjedu, momčad trenera Marijana Budimira u Rovišću je pobijedila Mladost (Ž) rezultatom 5:0.

Utakmica je počela dosta mirno, teško je bilo kombinirati na vrlo teškom terenu, a rezultat inicijative Bijelih bila su dva kornera. Iz ovog drugog u 20. minuti Hajduk je došao u vodstvo. S lijeve strane ubacio je Marko Capan, a obrana domaćih izbila je loptu na suprotnu stranu. Prihvatio je Niko Đolonga i vratio u šesnaesterac, gdje je najspretniji bio Luka Vušković i glavom je sa šest metara ubacio u mrežu. Vodstvo Bijelih proslavila je pjesmom i grupa navijača. 

U 27. minuti vidjeli smo kontru Hajduka, ali je loš teren omeo Jeru Vrcića da u poziciji iskosa s desne strane bolje zahvati loptu. U 33. minuti Bijeli su povećali vodstvo i ovog puta nakon prekida. Slobodan udarac s lijeve strane izveo je Capan, lopta je s druge vratnice vraćena u sredinu, a nakon nespretne intervencije domaće obrane, Vušković je udarcem s desetak metara po drugi put svladao Jakova Bornu Žaju.

Četiri minute kasnije već je na semaforu 0:3. Capan je poveo akciju, pronašao Šimuna Hrgovića na lijevoj strani, a njegov odličan ubačaj Roko Brajković je glavom sa šest metara zakucao u mrežu. S rezultatom 0:3 otišlo se na odmor i utakmica je već bila praktički riješena.

U nastavku su Bijeli bez problema čuvali vodstvo te u periodu od 65. do 70. minute drugim pogotkom Brajkovića, pa potom i Mate Antunovića zaokružili rezultat na visokih 0:5. Odmah nakon pogotka, Antunović je uz pljesak napustio teren i prepustio svoje mjesto Bošku Jemi, a navijači su 20-ak minuta kasnije cijelu momčad pljeskom nagradili za odlično izdanje i uvjerljivu pobjedu.

26/11/2022 - 12:59 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr