Mobile menu
Paolo Tramezzani novi je trener Hajduka!

Paolo Tramezzani novi je trener Hajduka!

 
18/1/2021 - 11:39 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Službeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola TramezzanijaSlužbeno predstavljanje novog trenera Paola Tramezzanija
Službeno predstavljanje novog trenera Paola Tramezzanija

Paolo Tramezzani novi je trener Hajduka, 50-godišnji talijanski stručnjak potpisao je danas ugovor do ljeta 2022. godine, a vođenje prve momčadi preuzima odmah. 

Novi trener Bijelih rođen je 30. srpnja 1970. godine u gradu Castelnovo ne’ Monti, a igračku karijeru započeo je u Interu iz Milana. Osim za Inter nastupao je za Prato, Coseznu, Lucchese, Veneziju, Cesenu, Piacenzu, Tottenham, Pistoiese, Atalantu, Empoli i Pro Patriu. 

Trenersku karijeru započeo je kao pomoćni trener Giannija de Biasija u reprezentaciji Albanije koja se tada po prvi put u povijesti plasirala na Europsko prvenstvo. Samostalno je 2016. godine nastavio kao trener švicarskog prvoligaša Lugana te se klub pod njegovim vodstvom po prvi put u povijesti plasirao u grupnu fazu Europske lige. Lugano je preuzeo na zadnjem mjestu prvenstvene tablice, a na koncu je završio kao treći s prosjekom osvojenih bodova 1.94 u toj sezoni zbog čega je proglašen trenerom godine u Švicarskoj.

U 2017. preuzeo je vođenje švicarskog prvoligaša Siona kojeg je napustio zbog osobnih razloga. Već u 2018. godini preuzima ciparski APOEL s kojim je postao prvak te je i u Cipru proglašen najboljim trenerom prve lige s prosjekom osvojenih bodova od 2.16. Nakon APOELA, 2019. godine preuzima talijanskog drugoligaša Livorno, a posljednji trenerski posao imao je u 2020. godini u Sionu. 

U stručnom stožeru trenera Tramezzanija bit će još njegov prvi pomoćnik Attila Malfatti te pomoćni trener Valerio Zuddas, a ostatak stručnog stožera popunit će dva kondicijska trenera koja su već sudjelovala u radu prve momčadi Toni Modrić i Šime Veršić, pomoćni trener Toni Golem i trener vratara Hrvoje Sunara.

Mister Tramezzaniju i njegovom stručnom stožeru želimo dobrodošlicu te puno uspjeha na klupi Hajduka!

18/1/2021 - 11:39 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr