Mobile menu
Palaversa i Šego: Zasluženo smo prošli dalje, a golovi nam daju dodatni motiv

Palaversa i Šego: Zasluženo smo prošli dalje, a golovi nam daju dodatni motiv

 
22/11/2018 - 15:12 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr

Hajdukov dvojac, Ante Palaversa i Michele Šego, bili su prva imena odlučujuće utakmice U-19 reprezentacije u prvom krugu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska je nakon pobjede protiv Luksemburga i remija s Makedonijom u prve dvije utakmice turnira trebala pozitivan ishod u trećem dvoboju s domaćinom Češkom. 

Šego je na asistenciju Palaverse doveo Hrvatsku u vodstvo, Česi su uspjeli napraviti potpuni preokret do početka drugog poluvremena, no u posljednjim minutama utakmice Palaversa pogađa za konačnih 2:2 i plasman U-19 reprezentacije u Elitno kolo. 

Kapetan U-19 reprezentacije Ante Palaversa postigao je dva pogotka i upisao jednu asistenciju u tri odigrane utakmice. 

- Sve skupa završilo je odlično za nas, druženje, utakmice i konačni plasman u Elitno kolo veliki je plus za cijelu momčad koja je sudjelovala na turniru u Češkoj. Sretni smo što smo prošli dalje, drago mi je da sam ja kao kapetan mogao povući, ali treba pohvaliti sve igrače jer smo dali sve od sebe. Nadam se da je ovo tek početak jer sigurno možemo još više. Posebno mi je zadovoljstvo što u ovoj reprezentaciji participira veliki broj igrača Hajduka što je dodatan motiv za sve nas - kazao je Palaversa po povratku u Split. 

Treninzima prve momčadi na povratku se priključio i Michele Šego koji je bio jedan od najboljih igrača u dvoboju sa Češkom. 

- Sretni smo zbog plasmana u Elitno kolo, imali smo tri jako teške utakmice, svi suparnici bili su dobro organizirani i posebno motivirani protiv Hrvatske, ali na kraju smo se uspjeli izboriti za plasman dalje. Zadovoljan sam svojom igrom, postigao sam pogodak i to mi je sigurno dalo jednu dodatnu dozu samopouzdanja i poticaj za novo dokazivanje - dodao je Šego. 

22/11/2018 - 15:12 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr