Mobile menu
Ovdje počinje naša priča: Upišite svoje dijete u Otvorenu školu HNK Hajduk

Ovdje počinje naša priča: Upišite svoje dijete u Otvorenu školu HNK Hajduk

 
20/8/2018 - 15:20 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
Produžite svoje članstvo za 2019. godinu!

Hajdukova Akademija u rujnu započinje s projektom "Otvorena škola HNK Hajduk" koja će se trajati deset mjeseci u godini. Prijaviti se mogu sva djeca od 5 do 12 godina, a treninzi će se održavati na novoizgrađenim terenima koji se nalaze uz pomoćno igralište stadiona Poljud.

Treninzi će se održavati tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak) u poslijepodnevnim i večernjim satima, dok su za vikend na rasporedu natjecateljske utakmice, a u raznim terminima lokalni i međunarodni turniri.  Vikendima je planiran i cijeli niz drugih aktivnosti poput zajedničkih izleta, radionica, edukacije te roditeljskih sastanaka. 

Djecu će nogometnim vještinama podučavati licencirani treneri iz Hajdukove Akademije. Otvorena škola djelovat će kao dopunska selekcija Hajdukove Akademije, što znači da će svako dijete koje pokaže talent imati priliku prijeći u svoju dobnu kategoriju u sklopu Akademije. 

Kao što smo već naveli, Otvorena škola HNK Hajduk radit će deset mjeseci u godini, a zatvorena će biti tijekom najvećih ljetnih vrućina, od 1. srpnja do 1. rujna. 

Upisi počinju odmah, a više detalja o svemu možete pronaći na ovom linku - PRIJAVNICA . 

Otvorena škola započinje s radom 10. rujna i do kraja mjeseca rujna besplatna je za sve prijavljene polaznike.

Sportski paket opreme uključuje sljedeće artikle: trening majica x2, trening kratke hlače x2, trening trenirka gornji i donji dio x1, hotelska trenirka gornji i donji dio x1, hotelska polo majica x1, hotelske bermude x1, zimska jakna x1, ruksak x1. 

Voditelj ovog projekta Ante Rađa ukratko na je opisao koncept otvorene škole. 

- Otvorena škola HNK Hajduka zamišljena je kao dugoročan, samoodrživ i iznimno važan projekt Kluba. Intencija je prije svega otvoriti vrata za svu zainteresiranu djecu kao i proširiti bazu djece koja su na radaru Hajdukove Akademije čime bi se proširila i sama selekcija odnosno omogućio dodatni selekcijski ciklus za sve dječake od 5 do 12 godina (u budućnosti od 5 do 14 godina). Kako postoje značajne varijacije u tempu i brzini sazrijevanja djece (onog biološkog ali i nogometnog) otvorena škola je idealno mjesto za započeti svoj sportski i nogometni put. Upravo će se ovdje voditi posebna briga o cjelokupnom razvoju te će kroz različite etape rasta i razvoja djeca dobiti sve potrebne podražaje za razvoj svih komponenti antropološkog statusa (od motoričko – funkcionalnih sposobnosti preko tehničko – taktičkih nogometnih elemenata pa sve do konativnih osobina i kognitivnih sposobnosti) - kazao je Rađa. 

Osvrnuo se posebno i na dodatne aktivnosti koje nudi Otvorena škola HNK Hajduk. 

- U svrhu cjelokupnog razvoja djeci će biti omogućena zabava i igra, ići će na izlete, predstave i turnire, prisustvovati radionicama i edukacijama a sve u svrhu kompletnog razvoja. Rad koji će se provoditi je planski, organiziran i u kontroliranim uvjetima pod budnim okom školovanih i obrazovanih trenera magistara kineziologije, nogometnih trenera i trenera vratara. Na usluzi djeci će biti i fizioterapeuti te stručno – pedagoška služba. Na raspolaganju su dva kompletno nova tek izgrađena terena s umjetnom travom te sva potrebna oprema i rekviziti za trening. HNK Hajduk otvara vrata za svu djecu koja žele trenirati u najdražim nam bojama u najdražem klubu. Dovedite svoje dijete i neka i ono postane dio Hajdukove priče, naše priče - zaključio je Rađa. 

20/8/2018 - 15:20 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr