Mobile menu
Vukas i Matošić opet zajedno u Hajduku!

Vukas i Matošić opet zajedno u Hajduku!

 
25/9/2013 - 11:11 sati
Klub
Sve vezano za Društva prijatelja Hajduka možete pronaći ovdje
Osnovano novo Društvo prijatelja Hajduka u ZagrebuOsnovano novo Društvo prijatelja Hajduka u Zagrebu
Osnovano novo Društvo prijatelja Hajduka u Zagrebu

Ponukani činjenicom da se sad već desetljećima u glavnom gradu Hrvatske ne radi sustavno na promociji Bijelih, skupina entuzijasta navijača našeg kluba je pokrenula inicijativu i osnovala novo Društvo prijatelja HNK Hajduk u Zagrebu. S obzirom na to da je Zagreb prema svim statistikama grad s drugim najvećim brojem hajdukovaca na svijetu, hajdukovci sa zagerebačkom adresom su čvrsto odlučili unaprijediti  formu organiziranja bile vojske u metropoli i dići je na višu razinu.

Ugovor DPH Zagreb i Odjela za članstvo Hajduka simbolički je potpisan na dan derbija protiv Dinama. Tim potpisom članovi DPH su i službeno postali članovi Hajduka, sa svim pravima i obvezama. Kako je jedan od osnovnih postulata koje je DPH odlučio slijediti i poštovanje tradicije, nije slučajno da je prvi predsjednik Zvonko Šimunić, sin Branka Šimunića, jednog od pokretača prvog Hajdukovog društva prijatelja u Zagrebu još davne 1949. godine. Potpredsjednik je nagrađivani novinar Danko Radaljac, a tajnik Društva je sudac Općinskog suda u Zagrebu Mate Kukavica.

U skladu s odlukom o poštovanju tradicije, prva dva formalno učlanjena člana su Zdeslav Vukas i Filip Matošić. Svakom i najpovršnijem poznavatelju Hajdukove povijesti ova dva prezimena sve govore. Radi se o sinu najboljeg "Purgera" ikada u Hajduku, Bernarda "Bajde" Vukasa te nećaku najboljeg strijelca u Hajdukovoj povijesti, Frane Matošića.

Odjel za članstvo Hajduka zajedno s DPH Zagreb namjeravaju i dalje raditi na reanimaciji hajdukovaca u Zagrebu, a planovi su dalekosežni i ambiciozni. Cilj zagrebačkog DPH je omasoviti članstvo već do kraja ove kalendarske godine, a namjera je oživjeti i neke stare običaje koje su imala Društva prijatelja ranije. Inače, čelništvo DPH Zagreb želi se zahvaliti i enzuzijastima i prijateljima Hajduka u metropoli koji su pomogli pokrenuti čitav projekt, jer bez pomoći tih ljudi, čisti birokratski posao pokretanja ovakvog projekta bi bio dugotrajniji. Također, zahvalni su na podršci Jasenku Ljubici i njegovoj ekipi iz Odjela za članstvo, koji su shvatili da sve hajdukovce veže jedna poveznica - želja za bolje sutra našeg kluba.

25/9/2013 - 11:11 sati
Klub