Mobile menu
Orlić: Hajduk će pobijediti, ima raznovrsniji kadar!

Orlić: Hajduk će pobijediti, ima raznovrsniji kadar!

 
11/3/2011 - 17:29 sati
Prva momčad

U subotnji gradski derbi između Hajduka i Splita koji će se od 20:10 sati igrati na Poljudu uvodit ćemo Vas i otkrivajući predviđanja splitskih sportskih novinara. Svakog dana, do subote, na pet će pitanja odgovarati novinari kojima su igre Hajduka i Splita vrlo bliske.

Alen Orlić, Jutarnji list

1. Koje su prednosti Hajduka?
AO: Hajduk ima kvalitetniji i raznovrsniji igrački kadar. Vučević ima u svojoj momčadi miks iskustva i mladosti, Vejić i Andrić su igrači koji su odigrali puno ovakvih važnih utakmica, jedan Vukušić znao je odlučivati i europske utakmice... Stalno čekamo da se trgne Anas Sharbini koji bi trebao imati poseban motiv nakon svega što mu se događalo u zadnje vrijeme. Ako Vučević uspije probuditi "dišpet" kod svojih igrača onda bi to mogla biti najveća prednost Hajduka. Podrška s tribina također može pretegnuti na stranu Hajduka, jer "splitovci" bez obzira na njihovo pojedinačno iskustvo nisu osjetili što znači igrati u uzavreloj atmosferi Poljuda.

2. Koje su prednosti Splita?
AO: Split ulazi u utakmicu neopterećen. Oni nemaju što izgubiti. Zbog toga su u psihološkoj prednosti. Hajduk je taj koji mora napasti, od "bijelih" se očekuje pobjeda, i taj imperativ visi im nad glavom ako žele zadržati priključak za Dinamom. Splitovci pak imaju samopouzdanje jer su pokazali i u prvoj utakmici u Parku mladeži da se mogu nositi sa favoriziranim Hajdukom.

3. Koji Hajdukov igrač može biti presudan?
AO: Hajduk ima nekolicinu igrača koji svojom individualnom kvalitetom mogu presuditi pobjednika. Tipovao bih na Marija Tičinovića da on bude "match winner". Tičinović se konačno vratio u najbolji sastav Hajduka, a ima tu sposobnost da bude igrač koji će napraviti razliku na terenu.

4. Koji Splitov igrač može biti najopasniji?
AO: Uvažavajući igrače Splita rekao bih ipak da je najjači adut "crvenih" - Ivan Katalinić. On toliko dobro poznaje Hajduka, poznaje igrače ali i taj ambijent da Katalinić sigurno najbolje zna sve vrline i mane današnjeg Hajduka. Također, Ivica Križanac, koji nije igrač koji zabija golove, ali bit će motiviran do neba. Križanac je ekstra klasa i kao takav bit će najveća "opasnost" za ambicije Hajduka.

5. Koji rezultat predviđate i zašto?
AO: Oni koji bi trebali znati najbolje, a to su "bookmakeri" kladionica drže da je Hajduk izgledni favorit i nude na pobjedu Hajduka koeficijent 1.7. U to ime rekao bih da će gradski derbi završiti s pobjedom Hajduka 2-1.

11/3/2011 - 17:29 sati
Prva momčad