Mobile menu
Operativni sastanak Hajduka i Grada Trogira: Realizacija projekta kampa u Divuljama ide prema planu

Operativni sastanak Hajduka i Grada Trogira: Realizacija projekta kampa u Divuljama ide prema planu

 
19/11/2020 - 12:20 sati
Klub
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Operativni sastanak Hajduka i Grada TrogiraOperativni sastanak Hajduka i Grada TrogiraOperativni sastanak Hajduka i Grada TrogiraOperativni sastanak Hajduka i Grada TrogiraOperativni sastanak Hajduka i Grada TrogiraOperativni sastanak Hajduka i Grada TrogiraOperativni sastanak Hajduka i Grada TrogiraOperativni sastanak Hajduka i Grada Trogira
Operativni sastanak Hajduka i Grada Trogira

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić danas je u Salonu grada Trogira uz prisustvo predstojnice Ureda predsjednika Jelene Mikačić s gradonačelnikom Grada Trogira Antom Bilićom i njegovim suradnicima, zamjenikom gradonačelnika Viktorom Novakom i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Trogira Antom Pitešom održao operativni sastanak vezan uz gradnju budućeg Hajdukovog kampa na lokaciji vojarne u Divuljama u neposrednoj blizini Zračne luke Split. Nastavak je to projekta kojeg je pokrenuo bivši predsjednik Uprave Marin Brbić koji je u mjesecu srpnju potpisao ugovor o gradnji kapitalnog infrastrukturnog projekta kao čvrstog temelja za razvoj i napredak Kluba.

Razgovaralo se o nekoliko važnih tema s prioritetom postupka prebacivanja zemljišta s Ministarstva obrane na Grad Trogir. Postupak je to koji inače traje nešto duže, ali uz zajedničke napore, svi sudionici sastanka vjeruju da će uskoro biti okončan. Među ostalim, razgovaralo se i o pitanju financiranja projekta te se razmatraju različite opcije vanjskih izvora financiranja. Gradonačelnik Bilić izvijestio je kako Grad već intenzivno radi na parcelaciji zemljišta i kako se kroz 10-ak dana može očekivati upisivanje u katastar. Također, Grad je već pokrenuo Izmjene i dopune prostornog Plana na Gradskom vijeću.

Radno, idejno rješenje već postoji, ali s obzirom na vrijednost prostora dogovoreno je da se za taj obuhvat napravi arhitektonsko-urbanistički natječaj te će se u najskorijem mogućem roku stupiti u kontakt s Društvom arhitekata Split s kojima Grad Trogir surađuje posljednjih nekoliko godina u cilju što stručnijeg i kvalitetnijeg provođenja natječaja. Po završetku projekta i posloženom financijskom konstrukcijom kreće se prema dozvolama. Gradnja kampa planirana je u fazama, a zajednički cilj Grada i Hajduka je da kamp bude u punom pogonu u naredne četiri godine.

-  Bio je ovo radni sastanak s predstavnicima grada Trogira kojima se zahvaljujem na iznimnoj kooperativnosti i konkretnosti. Ne želimo gubiti vrijeme, već biti produktivni. Izgradnja kampa je, uz uspjeh i rezultat prve momčadi te stvaranje pobjedničkog mentaliteta, jedan od najvažnijih projekata mog mandata. Svjestan sam da su za realizaciju projekta četiri godine jako kratko vrijeme, ali plan je da u tom razdoblju kamp bude izgrađen i stavljen u funkciju. Osobno ću sudjelovati u projektu dok se ne imenuje član Uprave koji će, među ostalim, biti prioritetno zadužen za gradnju kampa. – poručio je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić koji je po završetku sastanka uručio dresove predstavnicima Grada Trogira.

-  Sretni smo što ovaj projekt ostaje među prioritetima predsjedniku Jakobušiću, kao i s koracima koje smo dogovorili na našem prvom operativnom sastanku. Od potpisa ugovora i sjednice vijeća zajedno smo u komunikaciji s Ministarstvom obrane i vjerujem da će prijenos vlasništva uskoro biti i formalno završen. Hajdukov kamp je za Trogir važan iz mnogo razloga, prvenstveno zbog nove suvremene sportske infrastrukture kakve nema u ovom dijelu Europe koja će biti na korist našim građanima, a ovisno o finalnom izgledu projekta i dio naše dodatne turističke ponude. Inicijalno smo planirali samostalno graditi stadion, no obnova naše Batarije uz infrastrukturu koju ćemo dobiti kroz ovaj kamp uz Hajduk kao partnera je sa svog aspekta kvalitetnije rješenje. O ponosu mojih sugrađana što će Trogir postati drugi dom Hajduka ne treba ni govoriti. Puno je još posla pred nama, ali plan koji nam je predstavljen djeluje održivo i racionalno. – istaknuo je gradonačelnik Grada Trogira Ante Bilić.

19/11/2020 - 12:20 sati
Klub
Foto: Robert Matić / hajduk.hr