Mobile menu
Oleksandr Svatok novi je igrač Hajduka!

Oleksandr Svatok novi je igrač Hajduka!

 
15/2/2019 - 18:15 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / HNK Hajdukk
Oleksandr Svatok novi je igrač Hajduka!Oleksandr Svatok novi je igrač Hajduka!Oleksandr Svatok novi je igrač Hajduka!Oleksandr Svatok novi je igrač Hajduka!
Oleksandr Svatok novi je igrač Hajduka!

HNK Hajduk potpisao je poslijepodne ugovor do ljeta 2022. godine s 24-godišnjim stoperom Oleksandrom Svatokom koji je na Poljud stigao iz ukrajinske Zorye. Novi igrač Hajduka danas je u Splitu obavio liječničke preglede nakon čega je u završnim satima prijelaznog roka u Hrvatskoj transfer iz Luganska i finiširan.

- Jako sam sretan što sam došao u Hajduk, klub bogate povijesti i velikih ambicija. Upravo takav klub mi je trebao. Imao sam nekoliko opcija ali osjetio sam odmah veliku želju Hajduka, stoga se i nisam pun mislio. A klub znam dobro još otkad sam bio u Dnipru kad smo igrali protiv Hajduka te potom i sa Zoryom kad smo se međusobobno susreli na pripremama. Istovremeno sam i od svojih prijatelja i zastupnika slušao sve najbolje o Hajduku. Svidjela mi se ideja da dođem u Split i sretan sam što je sve konačno završeno. Sada mogu misliti samo na rad i veselim se treningu s novim suigračima. Ovom prigodom želim zahvaliti i Zoryi što su me razumjeli i što je transfer konačno i uspješno realiziran - kazao je nakon potpisa Svatok.

Oleksandr je rođen 27. rujna 1994. godine, glavninu karijere je proveo u Dnipru, a igrao je i za Volyn iz Lutska te naposljetku i Zoryu u kojoj je bio od ljeta 2017. godine. Bio je član U18, U19 i U21 reprezentacija Ukrajine.

Ove je sezone upisao 21 nastup, od čega 16 u ukrajinskoj Premier ligi, četiri u kvalifikacijama za Europsku ligu i jedan u Ukrajinskom kupu. Propustio je u tom razdoblju samo dvije utakmice svoje momčadi, a zanimljivo je da je baš sve ostale odigrao od prve do posljednje minute.

Svatok je protiv Hajduka igrao u srpnju 2018. godine na pripremama u Sloveniji kad su Bijeli protiv Zorye u prijateljskom ogledu slavili s 3:1. Igrali su i godinu dana ranije isti suparnici na pripremama, slavili su Ukrajinci 1:0.

Do povratka momčadi iz Rijeke Oleksandr će trenirati odvojeno na Poljudu. U nedjelju bi trebao odraditi prvi trening s novim suigračima.

Oleksandr, dobrodošao!


15/2/2019 - 18:15 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / HNK Hajdukk