Mobile menu
Održana izborna skupština Bilog srca, donirana sredstva Udruzi za sindrom Down 21

Održana izborna skupština Bilog srca, donirana sredstva Udruzi za sindrom Down 21

 
3/12/2020 - 14:27 sati
Klub
Foto: hajduk.hr
Sve vezano "Bilo srce" možete pronaći ovdje
Bilo srce - skupštinaBilo srce - skupštinaBilo srce - skupštinaBilo srce - skupštinaBilo srce - skupštinaBilo srce - skupštinaBilo srce - skupština
Bilo srce - skupština

Danas je na Poljudu održana izborna skupština udruge Bilo srce koja je zajednički nazivnik za humanitarne akcije u organizaciji HNK Hajduk, KNH Torcida i Našeg Hajduka, veterana Kluba te brojnih Društava prijatelja Hajduka i podružnica Torcide uz sudjelovanje članova i navijača Kluba.

Bilo srce osnovano je 2006. s ciljem da se pomogne onima među nama kojima je pomoć potrebna i da veličinu hajdučkoga srca osjete oni slabijeg imovinskog stanja koji žive na područjima od posebne državne skrbi, djeca i mladi bez roditeljske skrbi te pojedinci koji su nas zadužili svojim životom i djelima.

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić istaknuo je važnost djelovanja Bilog srca.

-  Kako sam prethodno najavio, u suradnji s Torcidom, Našim Hajdukom, DPH-ovima i veteranima Kluba odlučili smo obnoviti i pojačati angažman Humanitarne udruge Bilo srce. Cilj nam je potaknuti sve navijače Hajduka na sudjelovanje u humanitarnim i društveno odgovornim aktivnostima. Već ovog mjeseca planiramo krenuti s pripremljenim aktivnostima. Želja nam je da fokus u godini 110. rođendana bude olakšati i staviti se na raspolaganje svima onima kojima je naša pomoć potrebna. U hajdučkoj obitelji, ali i šire.

Za predsjednika Bilog srca izabran je Ivan Baranović, a ulogu potpredsjednika obavljat će kroničar HNK Hajduk Jurica Gizdić. Tajnik udruge bit će Darko Čop, a u Upravni odbor izabrani su Alen Jurjević, Darko Miladin, Ivana Botica, Drago Lelas, Martina Jurjević i Nino Kapitanović.

-  Lijepo je da će se na ovaj način okupiti svi koji vole Hajduk, od Kluba i veterana do Društava prijatelja Hajduka i Torcidinih podružnica, a s plemenitim ciljem da se pomogne onima kojima je naša pomoć potrebna. Neki od ključnih programa Bilog srca bit će stipendist Hajduka, članstvo socijalno ugroženih pojedinaca i skupina u Hajduku te pružanje direktne podrške pojedincima i skupinama - rekao je predsjednik Bilog srca Ivan Baranović.

U povodu današnjeg Međunarodnog dana osoba s invaliditetom na račun Udruge za sindrom Down 21 s kojom je Bilo srce i do sada surađivalo bit će uplaćeni simbolični iznosi od 1911 i 1950 kuna.

-  Na ovaj način simbolično smo započeli s nizom akcijom koje će se održati tijekom prosinca i odazvali se pozivu Udruge za sindrom Down 21 koja se u ovim teškim vremenima pandemije našla u poteškoćama - poručio je tajnik Bilog srca Darko Čop. 

Bilo srce dobilo je i novi logo na današnjoj skupštini, a pripremljene su i dogovorene brojne aktivnosti te projekti u kojima će se po tko zna koji put vidjeti veličina hajdučkog srca.

Za mrvu ljubavi...

3/12/2020 - 14:27 sati
Klub
Foto: hajduk.hr