Mobile menu
O bogatoj i slavnoj prošlosti uči se od najmanjih nogu

O bogatoj i slavnoj prošlosti uči se od najmanjih nogu

 
13/2/2018 - 20:31 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
Povijest kluba - radionicaPovijest kluba - radionicaPovijest kluba - radionicaPovijest kluba - radionicaPovijest kluba - radionicaPovijest kluba - radionicaPovijest kluba - radionicaPovijest kluba - radionicaPovijest kluba - radionicaPovijest kluba - radionicaPovijest kluba - radionica
Povijest kluba - radionica

Rođendan Kluba najbolja je prigoda za upoznavanje najmlađih članova Hajduka s bogatom i slavnom prošlošću kakvom se može podičiti malo koji sportski kolektiv na ovim prostorima. O Hajdukovim pobjedama, trofejima, legendarnim igračima i slavnim epizodama se uči se od malih nogu, u što smo se uvjerili tijekom radionice na temu povijesti Hajduka u kojoj su sudjelovali mlađi početnici II i početnici II.

Iako su tek započeli svoj nogometni put, mladi igrači pokazali su zavidnu količinu znanja o najvažnijim događajima iz povijesti Kluba, usput su naučili još mnoštvo zanimljivih podataka, a posebno ih je oduševio broj trofeja koje je Hajduk osvojio te imena jakih europskih klubova koje je pobjeđivao.

U prvom dijelu klupske pedagoginje su im prezentirale najvažnije događaje iz bogate Hajdukove povijesti, a nakon toga njihov je zadatak bio zalijepiti odgovarajuće fotografije uz ponuđene datume na vremenskoj crti. Kroz igru i zabavu mladi nogometaši brzo su upijali činjenice koje im prije nisu bile poznate, u što smo se uvjerili malo kasnije za vrijeme stadium toura kroz koji ih je proveo službeni vodič Frane Grgurević.

Prolazeći kroz trofejne sale postavili su bezbroj pitanja o pokalima o kojima su malo ranije učili na radionici, a vodič ih je proveo i kroz povijest Hajdukove Akademije, od začetaka i velikog Luke Kaliterne, preko Ante Mladinića, pa do najvećeg trenera u povijesti Bijelih Tomislava Ivića.

Bilo je to jedno ugodno i zabavno druženje. Bogata povijest probudila je veliku znatiželju kod najmanjih, toliko da su neki od njih ustvrdili kako im je doživljaj bio bolji od samog treniranja i igranja utakmica. 

13/2/2018 - 20:31 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr