Mobile menu
Niko Sigur produžio vjernost Bijelima do 2028. godine!

Niko Sigur produžio vjernost Bijelima do 2028. godine!

 
30/11/2023 - 12:40 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Niko Sigur produžio vjernost Bijelima do 2028. godine!Niko Sigur produžio vjernost Bijelima do 2028. godine!Niko Sigur produžio vjernost Bijelima do 2028. godine!Niko Sigur produžio vjernost Bijelima do 2028. godine!Niko Sigur produžio vjernost Bijelima do 2028. godine!Niko Sigur produžio vjernost Bijelima do 2028. godine!Niko Sigur produžio vjernost Bijelima do 2028. godine!Niko Sigur produžio vjernost Bijelima do 2028. godine!
Niko Sigur produžio vjernost Bijelima do 2028. godine!

Niko Sigur potpisao je danas na Poljudu novi ugovor s kojim je produžio vjernost Hajduku do ljeta 2028. godine. Dvadesetogodišnji desni bek Bijelih, koji podjednako dobro igra i na poziciji veznog igrača, ušao je na mala vrata u prvu momčad početkom ove godine te je od tada postao njezin vrlo važan kotačić i neizostavan član. 

U Hajduk je stigao iz našeg kluba partnera Kalcer Radomlje, najprije je nastupao za juniore, a prilikom prelaska u prvu momčad pokazao je zavidnu brzinu prilagodbe na zahtjeve seniorskog nogometa. Pozvan je u U-21 reprezentaciju Hrvatske gdje je također vrlo brzo postao standardan član prve momčadi. 

Za Hajduk je upisao ukupno 27 službenih nastupa, od čega se 25 puta našao u početnoj postavi. S Bijelima je u prošloj sezoni osvojio trofej pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. 

- Niko Sigur je posredovanjem Hajduka iz Kanade stigao na probni period u naš klub partner Kalcer Radomlje, gdje je pokazao kvalitetu i zadržao se pola godine, nakon čega je prebačen u našu Akademiju, odnosno u juniorsku momčad. U kratkom roku zbog njegovih nogometnih kvaliteta, psiholoških karakteristika i odličnih motoričkih sposobnosti prebačen je u prvu momčad. Radi se o izrazito polivalentnom profilu igrača kojem je osnovna pozicija desni bek, a alternativna zadnji vezni gdje također može vrlo kvalitetno odigrati i odgovoriti svim taktičkim zahtjevima, što treneru daje dodatne mogućnosti korištenja igrača na više pozicija u različitim sustavima igre. Niko konstantno pokazuje progresiju kvalitete igre ali i izražen pobjednički mentalitet te ogromnu želju za radom i napredovanjem. Uz sve nabrojano, igrač posjeduje ogromno samopouzdanje, visoku razinu kompetitivnosti i generalno sve elitne psihološke karakteristike - kazao je ovom prilikom Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius

- Sretan sam što sam potpisao novi ugovor s najvećim hrvatskim klubom. Uzbuđen sam zbog svega onoga što je pred nama, moja želja je da postanemo prvaci. Ostvario mi se san kada sam zaigrao za prvu momčad Hajduka, zadovoljan sam što sam tu, bilo je teško, ali dat ću sve od sebe da budem još bolji. Hvala navijačima, puno mi znači njihova podrška, mogu im obećati da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo naše ciljeve - kazao je Sigur nakon potpisa ugovora. 

Niko, čestitamo! Želimo ti još puno uspješnih nastupa i sjajnih trenutaka u Hajdukovom dresu. 

30/11/2023 - 12:40 sati
Klub
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr