Mobile menu
Nastavlja se Prva HNL

Nastavlja se Prva HNL

 
25/2/2010 - 10:03 sati
Ostale vijesti

Utakmicom između Lokomotive i Varteksa nastavlja se danas Prva HNL. U jesenskom dijelu natjecanja odigrano je 17 kola, a do kraja će se u preostalih 13 kola 12 puta igrati vikendom, te jednom u srijedu.

Dinamo je vodeći, šest bodova ispred Cibalije i Šibenika koji se bore za zadržavanje tih pozicija koja vode u UEFA natjecanja (tri prvoplasirana iz Lige i pobjednik Kupa). Zanimljivo će biti i na dnu ljestvice, gdje će također biti velika borba jer se gotovo sigurno do 1. svibnja i završetka postupka licenciranja klubova, kako navode iz Udruge prvoligaša, neće moći znati koliko klubova ispada iz Lige.

Naime, Odlukom o sustavu natjecanja koju je Skupština HNS-a donijela 2. lipnja 2008. godine kod proširenja lige na 16 klubova jasno je određeno da iz lige na kraju prvenstva ispadaju tri posljednje plasirana kluba, ali isto tako da ukoliko ne bi bilo 16 licenciranih klubova koji su ostvarili i natjecateljski rezultat za plasman u Prvu HNL, Liga bi u slijedećem prvenstvu imala do 12 članova. U takvom slučaju iz Lige ispadaju klubovi plasirani na 12.-16. mjesto na ljestvici, prvak Druge HNL izravno ulazi u Prvu ligu, a predviđene su i kvalifikacije između 11-o plasiranog iz Prve HNL i drugoplasiranog iz Druge HNL.

S obzirom da će se nakon objave rezultata licenciranja klubova za iduće prvenstvo (3. svibnja) igrati još samo dva kola do kraja prvenstva, jasno je da klubovi s dna tablice moraju od samog početka proljetnog dijela osvajati bodove kako u konačnici ne bi eventualno ovisili o situacijama na koje neće moći utjecati. Stoga će zasigurno dodatni interes privlačiti utakmice u kojima se međusobno sastaju klubovi iz donjeg dijela tablice kao što je u 18. kolu utakmica između Istre 1961 i Međimurja (15. i 13. mjesto na tablici), a već u slijedećem kolu nogometaši Međimurja gostuju kod Croatije iz Sesveta.

Do kraja prvenstva većina utakmica će se igrati subotom poslijepodne (osim 25. kola koje će se igrati u srijedu 14.travnja). Iznimke su domaće utakmice Zagreba i Intera koje će se uglavnom igrati petkom te po završetku Zimskih olimpijskih igara jedna utakmica u svakom kolu (u pravilu derbi) igrat će se u subotnjem televizijskom terminu u 20.15 sati uz izravan prijenos na HTV2.

Posljednja utakmica prvog ovogodišnjeg kola igrat će se na Poljudu. U Split u nedjelju stiže Slaven...

25/2/2010 - 10:03 sati
Ostale vijesti