Mobile menu
Nastavak sezone: Hajduk danas od 17.05 sati igra protiv Šibenika na Šubićevcu!

Nastavak sezone: Hajduk danas od 17.05 sati igra protiv Šibenika na Šubićevcu!

 
29/1/2022 - 08:10 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Šibenik - Hajduk 1:3 (Šibenik, 29/1/2022)"

Nogometaši Hajduka u prvoj utakmici nastavka sezone danas od 17.05 sati igraju protiv Šibenika u okviru 21. kola HT Prve lige. 

- Šibenik će sigurno biti motiviran, jer ovo je nova godina i novi izazovi, pogotovo s novim trenerom. Ali mi smo Hajduk, rastemo kao momčad i jedino što trebamo napraviti jest pokazati to na terenu. Ne mislimo da će biti lako, ali vjerujemo u naše mogućnosti - istaknuo je Hajdukov trener Valdas Dambrauskas u najavi ovog dvoboja. 

Hajduk ovu utakmicu dočekuje s četvrte pozicije na prvenstvenoj tablici s 35 osvojenih bodova u 19 odigranih kola, a Šibenik je trenutno sedmoplasirana momčad s 22 boda nakon 20 odigranih utakmica. 

Hajdukovci su zimske pripreme odradili na Poljudu, započeli su s treninzima 3. siječnja te su odigrali tri prijateljska susreta u kojima su svladali Široki Brijeg i Varaždin te odigrali neriješeno s Veležom. 

Šibenik je u pripreme za nastavak sezone ušao s novim trenerom, Ferdom Milinom, koji će voditi momčad sa Šubićevca u nastavku sezone, a središnji dio priprema Šibenčani su odradili u Medulinu. 

Hajdukov trener Valdas Dambrauskas u ovoj utakmici sigurno neće moći računati na novopridošlog veznjaka Lukasa Grgića koji je u posljednjoj utakmici odigranoj za Lask u austrijskoj Bundesligi dobio peti žuti karton što automatski označava suspenziju za sljedeću utakmicu, a to se odnosi i na utakmice HT Prve lige. Također u ovom kolu trener Dambrauskas neće moći računati na Dina Mikanovića koji je u petak pojačao Bijele, ali za ovu utakmicu nema pravo nastupa. Samuel Eduok je još uvijek u procesu rehabilitacije od ozljede. 

Hajduk i Šibenik odmjerili su snage dva puta tijekom aktualne sezone. U prvoj utakmici odigranoj početkom kolovoza prošle godine na Poljudu slavio su Bijeli s minimalnih 1:0, a u drugom susretu na Šubićevcu odigranom sredinom listopada domaćin je pobijedio rezultatom 2:0.

Glavni sudac utakmice je Mario Zebec iz Cestice, pomagat će mu Kruno Šarić iz Županje i Kristijan Novosel iz Valpova, a četvrti sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca. VAR sudac je Tihomir Pejin, a asistent VAR suca je Goran Pataki

29/1/2022 - 08:10 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr