Mobile menu
Najefikasniji Japanac u povijesti HNL-a!

Najefikasniji Japanac u povijesti HNL-a!

 
24/10/2011 - 07:57 sati
Prva momčad

Masahiko Inoha, japanski hajduk-samuraj, uspio je što mnogo poznatiji i tada cjenjeniji njegov zemljak Kazuyoshi Miura nikad nije uspio - postigao je gol na terenima HNL-a! Inoha je postigao prvijenac u dresu Hajduka, prihvatio je pravilno odmjeren slobodan udarac Ivana Vukovića i glavom proslijedio balun u mrežu Kovačića! Bio je to ključan detalj da bi Hajduk otključao ‘ključno Lučko’, a rekli smo već da je svako gostovanje Hajduka bodljikavo, zastrašujuće, pa se tako i običnom Lučkom prilazilo s respektom.

Inoha, autentični ljubimac suigrača, potom je izveo ritual: poljubio je Hajdukov grb i tako ljubeći dres otrčao prema Torcidi, na onu stranu stadiona u Kranjčevićevoj ulici gdje su se okupili navijači Hajduka. Sustigli su ga i suigrači, on se njima japanski naklonio, oni njemu, najprije Mario Maloča, a sa svoga gola je trčao Danijel Subašić da se posebno jedan drugome naklone.

Hai, hai, za Hajduk je zabio - Inooooo-ha! Subašić i Inoha s posebnim guštom i u veselju da se vidi, da se njihov nesporazum u pozdravljanju prije Vinkovaca doista shvati kao što i jest, slučajnost. Jer, nema boljih prijatelja u svlačionici od Sube i Ina. Napose što je Inoha svima njima kao maskota, u najljepšem smislu te riječi.

Inoha dosad, ruku na srce, nije igrao najbolje, postoji jezična barijera koju Masahiko još uvijek nije premostio, nije poliglot, ne ide mu i ta mješavina japansko-engleskog bolje prolazi kad se služi - rukama, naklonom ili poljupcima. I glavom, da zabije gol! o, svakim danom u svakom pogledu i Inoha napreduje. Inoha strijelac za Hajduk, a jedan Miura, centarfor, legenda nogometnog Japana koji je krajem devedesetih igrao za Canjuginu Croatiju (moćnu kao što je danas Mamićev Dinamo) nikad nije uspio.

Miura je čak i jedanaesterac, sjećamo se, promašio. Inoha, prvi japanski strijelac u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Hajduk dobija još jedan adut, strpljivo ga čeka još od ovog ljeta kad je i u njemu vidio ‘izlazeće sunce’ već ove sezone!




Foto: Yasuyuki Nagatsuka
preneseno sa slobodnadalmacija.hr
 

24/10/2011 - 07:57 sati
Prva momčad