Mobile menu
Na Poljudu službeno predstavljen novi trener Gennaro Gattuso

Na Poljudu službeno predstavljen novi trener Gennaro Gattuso

 
18/6/2024 - 19:36 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Službeno predstavljanje trenera Gennara GattusaSlužbeno predstavljanje trenera Gennara GattusaSlužbeno predstavljanje trenera Gennara GattusaSlužbeno predstavljanje trenera Gennara GattusaSlužbeno predstavljanje trenera Gennara GattusaSlužbeno predstavljanje trenera Gennara GattusaSlužbeno predstavljanje trenera Gennara GattusaSlužbeno predstavljanje trenera Gennara GattusaSlužbeno predstavljanje trenera Gennara GattusaSlužbeno predstavljanje trenera Gennara GattusaSlužbeno predstavljanje trenera Gennara GattusaSlužbeno predstavljanje trenera Gennara GattusaSlužbeno predstavljanje trenera Gennara Gattusa
Službeno predstavljanje trenera Gennara Gattusa

Na Poljudu je danas i službeno predstavljen novi trener Gennaro Gattuso koji je s Bijelima potpisao ugovor do 2026. godine te će u srijedu povesti momčad u pripreme za novu sezonu. 

- Veliko mi je zadovoljstvo što vam danas možemo predstaviti ogromno trenersko ime s velikim iskustvom. Trenirao je velike klubove, neke od njih u iznimno zahtjevnim uvjetima. On dolazi s još pet članova svog tima. Bio je ovo dug i zahtjevan proces, trajao je dva mjeseca. Mediji su dosta i nagađali o imenima, mi kao klub nismo izlazili s imenima, mislimo da je to bilo ispravno. Nikola je bio važan dio odluke i procesa te njemu pripadaju najveće zasluge - ovako je u uvodu novog trenera predstavio predsjednik Uprave Ivan Bilić

Riječ je zatim preuzeo sportski direktor Nikola Kalinić

- Velika mi je čast i zadovoljstvo da je s nama legenda i moj bivši trener. Želim mu sve najbolje i da klubu pomogne što je više moguće. Inzistirao sam na njemu, htio sam rad i disciplinu, to smo s njim dobili. Njegov dolazak veliko je ohrabrenje za sve nas, pomoći će nam da nam uvede to što nam fali, discipline i rada. Poslije ćemo ići korak po korak. Sigurno će i njemu trebati vremena da se navikne - istaknuo je Nikola Kalinić. 

Na red je zatim došao mister Gattuso, a ovo su njegove glavne poruke na početku mandata u Hajduku: 

Bilo je jednostavno pričati s predsjednikom i sportskim direktorom. Kad me zvao Nikola, pružena mi je velika mogućnost da pokažem svoje znanje, a volim izazove. Hajduk Split je izazov. Imam više od 400 utakmica kao trener, a najviše volim igrati u sustavu 4-3-3 ili 4-2-3-1. Želim da što prije dođemo do pravog pobjedničkog mentaliteta, to je moja najvažnija utakmica. Pokušat ću to izgraditi ovdje, želim da igrači poštuju grb koji nose. Do sada sam radio u užarenim atmosferama, Marseilleu, Napulju i zaista sam želio doći ovdje jer se svaka utakmica igra ispred 25 do 30 tisuća gledatelja. S time se treba znati nositi, ovo je poseban ambijent, poseban mentalitet. Nekada igrači osjećaju da dres ili lopta imaju sto kilograma, ali moramo pronaći karakteristike lidera. U narednim danima vidjet ćemo tko ih ima. Volim posjed, volim moderan nogomet, volim kada smo svi u klubu kao velika obitelj. Volim i cijenim rad - istaknuo je mister Gattuso. 

Cijelu konferenciju za medije pogledajte na Hajduk digital TV. 

18/6/2024 - 19:36 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr