Mobile menu
Na Poljudu održano predavanje predstavnicima klubova partnera

Na Poljudu održano predavanje predstavnicima klubova partnera

 
30/9/2020 - 08:28 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

U kino dvorani na Poljudu u utorak je održano predavanje predstavnicima klubova partnera HNK Hajduk na temu protokola testiranja u klubovima partnerima. Predavanje su predstavnicima klubova održali voditelj Kineziološke službe Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" Marko Lozančić i voditelj Otvorene škole Ante Rađa.

Sam projekt pokrenut je od strane HNK Hajduk uz suradnji s Kineziološkim fakultetom te se u sam projekt priključio i predsjednik Nogometnog Saveza Županije Splitsko-dalmatinske Marko Erceg.

Cilj projekta je stvoriti univerzalnu bazu podataka koju bi provodili svi klubovi partneri u suradnji s HNK Hajduk čime bi se testiranjem djece pospješila rana identifikacija genetski predisponirane djece.

Testiranje djece u klubovima partnerima bi se provodilo s uzrasnim kategorijama U8 od U11 jednom godišnje, a prva faza testiranja će se već provesti u listopadu.

Ovim načinom rada potiče se daljnja edukacija, usavršavanje kao i razmjena iskustava između HNK Hajduk, Kineziološkog fakulteta i klubova partnera.

30/9/2020 - 08:28 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr