Mobile menu
Na Poljudu održane edukacije za trenere klubova partnera

Na Poljudu održane edukacije za trenere klubova partnera

 
17/12/2019 - 08:00 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Proteklu subotu nakon utakmice pionira i kadeta na Poljudu su održana edukativna predavanja za klubove s kojima Hajduk ima potpisanu suradnju (KLUB PARTNER program). Treneri 18 klubova partnera su slušali predavanja trenera i djelatnika Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" s temama: 

- Analiza U-17 utakmice Hajduk - Dinamo (Jure Srzić)

- Razvoj kreativnosti (Andro Fistonić)

- Individualni razvoj igrača kroz video analizu (Josselin Juncker)

- Vještine upravljanja (Petra Lozančić i Ana Kegalj)

Uz predavače iz HNK Hajduk na edukaciji je sudjelovao je i Josselin Juncker s izrazito zanimljivom temom o važnosti individualnog razvoja igrača kroz video analizu. Josselin Juncker je internacionalni predavač s iskustvom analitičara i trenera u klubovima Sevilla FC, Granada CF i FC Sochaux. Juncker je također odgovarao na pitanja publike o filozofiji rada Marcela Bielse s kojim je kratko surađivao u Leeds Unitedu.

Edukacija je dio projekta s kojim Hajduk Split u suradnji s klubovima partnerima ulaže u razvoj trenera u regiji i šire te tako indirektno utječe na razvoj nogometa u tim sredinama. Edukacije se održavaju četiri puta za tijekom jedne nogometne sezone, te su kriterij za nastavak sportske suradnje. Uz kriterij edukacije također se veže i praćenje metodologije rada HNK Hajduk koji inzistira na razvojnom nogometu bez pritiska rezultata za djecu u najmlađim kategorijama. 

Zamjenik voditelja škole Andro Fistonić je istaknuo da će i na sljedećim edukacijama biti prisutan jedan internacionalni predavač kako bi svi treneri u regiji dobili perspektivu različitih pogleda na nogometni razvoj. Dolazak na jednu od sljedećih edukacija je potvrdio i Vitor Matos, trener koji trenutno radi u stožeru Jurgena Kloppa u Liverpoolu, a donosi iskustvo rada u Akademiji FC Porto. 

Svi nogometni klubovi koji su zainteresirani za razvoj svojih ljudskih potencijala u ovom vidu edukativne suradnje, te dijele Hajdukove vrijednosti “Junaštvo, Čojstvo, Poštenje” su pozvani da se jave na akademija@hajduk.hr te postanu dio buduće priče o razvoju nogometa u Dalmaciji. 

17/12/2019 - 08:00 sati
Akademija
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr