Mobile menu
Movie night na Poljudu

Movie night na Poljudu

 
9/2/2018 - 12:35 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr
Započela je prodaja pretplata za sezonu 2018/19!

Osim radionica, raznovrsnih obrazovnih programa i brojnih drugih nenogometnih aktivnosti vezanih za Hajdukovu Akademiju, pedagoška služba kluba je od nedavno kao svojevrsni teambuilding započela s organizacijom „filmskih večeri“ koje su zamišljene kao vid edukacije kroz igru i zabavu.

Polaznici Akademije na ovaj način imaju priliku u udobnoj atmosferi kino dvorane na Poljudu puno toga naučiti kroz filmove sportske tematike čiji scenariji govore o upornosti, karakteru i sportskim uspjesima.

Na prvom „movie nightu“ sudjelovali su pioniri i kadeti II za koje je organizirano prikazivanje filma „Coach Carter“ (trener Carter). Radi se o jednom od najboljih filmova na temu srednjoškolskog sporta koji je temeljen na istinitim događajima, a u kojem Ken Carter prihvaća posao košarkaškog trenera u svojoj bivšoj srednjoj školi u siromašnom dijelu Richmonda. Njegova ekipa ima jako slabe rezultate, ali i negativan stav izvan terena, što Carter želi promijeniti unatoč brojnim preprekama koje mu stoje na putu.

Trener odlučuje potpisati ugovor sa svojim igračima, propisuje sportske obveze, način odijevanja, pristojno ponašanje, te dobre ocjene kao preduvjet igranja. Ove ideje na početku ne padaju na plodno tlo, ali nakon toga njegova momčad senzacionalno osvaja naslov bez poraza.

Radnja filma se svidjela mladim hajdukovcima koji su uživali u ovom team buildingu, a sigurno su izvukli i nekoliko važnih životnih i sportskih pouka.

9/2/2018 - 12:35 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr