Mobile menu
Mladi hajdukovci na turnirima slavili protiv Intera, Bochuma...

Mladi hajdukovci na turnirima slavili protiv Intera, Bochuma...

 
1/4/2018 - 19:49 sati
Akademija

Četiri selekcije Hajdukove Akademije nastupile su na međunarodnim turnirima, tri u Italiji te jedna u Njemačkoj. 

Početnici - Forte dei Marmi, Firenza

Momčad Danijela Vuškovića osvojila je drugo mjesto u skupini što ih je odvelo u razigravanje za mjesta u ukupnom poretku jer je samo prvi iz skupine prošao dalje. U prvoj utakmici su s visokih 9:0 slavili protiv talijanske ekipe Furli, zatim su s 2:1 poraženi od Fiorentine, da bi u trećoj utakmici pobijedili James Academy s rezultatom 7:0. U posljednjoj utakmici skupine slavili su s 8:0 protiv Lucchessea. 

Razigravanje za mjesta odvelo ih je na Milan s kojim su odigrali 2:2, zatim Chelsea s kojima su remizirali rezultatom 1:1, a u posljednjoj utakmici su slavili protiv francuskog Joinvillea s 2:1.

Mlađi pioniri 2 - Metropolitan Cup Milano

Momčad Mate Radića u grupi je pobijedila talijansku ekipu Folgore Cartese rezultatom 2:1, zatim su odigrali bez golova s također talijanskom ekipom Lucento, da bi prolaz dalje izborila pobjedom protiv domaćina Intera rezultatom 2:0. 

Mlade hajdukovce uoči susreta s Interom došao je pozdraviti i Ivan Perišić koji je utakmicu pratio s klupe Bijelih. 

U četvrtfinalu Hajduk je poražen od Novare s minimalnih 1:0, a istim rezultatom pioniri 2 poraženi su od Evertona u razigravanju za konačni poredak.

Mlađi pioniri - Pordenone

Ekipa Vedrana Kukoča na otvaranju turnira je u skupini uvjerljivo pobijedila talijanski Cavolano rezultatom 4:0, zatim je remizirala rezultatom 2:2 protiv Crvene Zvezde, a u posljednjoj utakmici odigrala je 1:1 s Ausonijom. 

Bijeli su prošli dalje kao drugoplasirani s pet bodova ispred Crvene Zvezde i Cavolana. 

U osmini finala susreli su se s azerbajdžanskom Gabalom od koje su tijesno poraženi rezultatom 3:2.

Pioniri II - Premier Cup Berlin

Momčad Matije Mijandrušića nastupila je na prestižnom turniru u Berlinu koji je okupio vrlo jake momčadi. Bijeli je ždrijeb u skupini spojio s Red Bullom, Hannoverom i Bochumom.

U prvoj utakmici Pioniri II svladali su Bochum s 3:1, a u drugom susretu su unatoč vrlo dobroj utakmici poraženi s 2:1 od Red Bulla. U posljednjoj utakmici skupine odigrali su bez golova s Hannoverom i na koncu su završili kao drugi s bodom manje od Hannovera. Samo prvi iz skupine je prošao dalje. 

1/4/2018 - 19:49 sati
Akademija