Mobile menu
Mladi hajdukovci na radionici učili kako se nositi i upravljati stresom

Mladi hajdukovci na radionici učili kako se nositi i upravljati stresom

 
31/1/2018 - 08:38 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Započela je prodaja pretplata za sezonu 2018/19!
Akademija - edukativna radionicaAkademija - edukativna radionicaAkademija - edukativna radionicaAkademija - edukativna radionicaAkademija - edukativna radionicaAkademija - edukativna radionicaAkademija - edukativna radionica
Akademija - edukativna radionica

Polaznici Hajdukove Akademije u sklopu odgojno-obrazovnog aspekta koji im pruža Klub često sudjeluju na različitim edukativnim radionicama, a jedna takva održana je ovog tjedna na temu 'upravljanja stresom'. 

Vrlo zanimljivo predavanje pedagoginje Petre Nosić odslušali su i u njemu aktivno sudjelovali dječaci rođeni 2006. godine, Hajdukovi mlađi pioniri II. 

Njih desetak imalo je priliku poslušati savjete o tome kako se nositi s ugodnim i neugodnim emocijama koje mogu izravno utjecati na njihovu izvedbu za vrijeme treninga i utakmica. Pri tom su dobili niz natuknica kako lakše kontrolirati stres i što bezbolnije prebroditi neuspjeh u određenim trenucima kada stvari ne idu u željenom smjeru. 

Tijekom jednosatne radionice rješavali su jednostavne zadatke u kojima su bodovali svoje emocije koje su se odnosile na njihov vlastiti doživljaj zadovoljstva izvedbom u posljednjoj utakmici koju su odigrali. 

Mladi polaznici Akademije pri tom su aktivno sudjelovali brojnim pitanjima, a uspjeli su naučiti i cijeli niz pojmova i tehnika koje će im u budućnosti pomoći da shvate povezanost emocija i izvedbe na terenu, te kako sve skupa dovesti u ravnotežu. 

Prikazano im je i nekoliko video isječaka u kojima neki od najvećih nogometaša današnjice koriste upravo te tehnike, a radi se o 'self talku', vizualizaciji, pozitivnom razmišljanju...

Bilo je to kvalitetno utrošenih sat vremena za mlade nogometaše koji su s velikim zanimanjem pratili ovu temu, inače jako značajnu za njihovu sportsku budućnost.  

31/1/2018 - 08:38 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr