Mobile menu
Mister Gattuso: Razmišljamo samo o sebi i kako pripremiti sljedeću utakmicu

Mister Gattuso: Razmišljamo samo o sebi i kako pripremiti sljedeću utakmicu

 
25/10/2024 - 15:17 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Hajduk - Lokomotiva 2:1 (Split, 26/10/2024)"

Nogometaši Hajduka u subotu s početkom u 16 sati igraju protiv Lokomotive na Poljudu u okviru 11. kola SuperSport HNL. Susret je na konferenciji za medije najavio Hajdukov trener, mister Gennaro Gattuso

- Uvjerili smo se da je svaka utakmica teška, vidjeli smo u prvih 25 minuta u Koprivnici koliko je svaka utakmica teška. Svaka se treba spremiti dobro, trebamo trenirati i ići dalje. Trebamo biti spremni mentalno, taktički i fizički. Sutra nas očekuje teška utakmica, možemo ju usporediti s Belupom. Ekipa Lokomotiva je broj jedan u ligi po pitanju presinga i izlaska iz obrane. Brzo izlaze, brzo se razvijaju, mladi su i trče. Trebam spremiti utakmicu u obje faze, i kad imamo i kad nemamo loptu. Moramo biti spremni, utakmica neće biti šetnja. Opasni su na odbijenim loptama - kazao je mister Gattuso nakon čega je upitan o četiri boda prednosti, koliko njegova momčad trenutno ima ispred konkurenata. 

- Četiri boda ne znače puno, mi mislimo samo na sebe. Glavno pitanje je uvijek kako pripremiti iduću utakmicu. Ne smijemo ponoviti grešku iz prošle sezone, kada smo se prerano radovali. Ovdje mi je glavni cilj bio svlačionicu pretvoriti u obitelj. Obitelj ima dobre i loše trenutke, ali okupio sam igrače oko treninga, discipline i poštovanja. Ako netko to želi narušiti, onda postajem beštija. Ako netko od igrača želi narušiti odnose u svlačionici, za njega više kod mene nema mjesta. Kada dođe vrijeme da izgubimo utakmicu, stisnut ćemo ruku protivniku, okrenuti se i krenuti dalje. Želim pohvaliti cijelu ekipu. Četiri mjeseca sam ovdje i ekipa je na visokoj razini. Doživio sam veliku profesionalnost. Imamo 31 igrača na treningu, nekad netko pogriješi, ali preuzme odgovornost i nastavi dalje. Oni žive ovaj klub na terenu i van njega. Jako sam sretan zbog toga i mogu nastaviti dalje. 

Cijelu konferenciju za medije uoči utakmice Hajduk - Lokomotiva pogledajte na Hajduk Digital TV. 

25/10/2024 - 15:17 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr