Mobile menu
Mister Gattuso: Očekujem sve samo ne laganu utakmicu

Mister Gattuso: Očekujem sve samo ne laganu utakmicu

 
18/10/2024 - 15:11 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Slaven B. - Hajduk (Koprivnica, 20/10/2024)"

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 16 sati igraju protiv Slaven Belupa u Koprivnici utakmicu 10. kola SuperSport HNL. 

Susret je na konferenciji za medije održanoj u petak na Poljudu najavio trener Gennaro Gattuso

- Očekujem sve samo ne laganu utakmicu jer igramo protiv momčadi koja je jako dobra po oduzetoj lopti. Napadaju s četiri ili pet igrača te nije čudno što se takozvane velike ekipe muče protiv njih. Posebno se vidi njihov napredak od kada ih je preuzeo trener Kovačević, znaju što rade i što žele. Čestitam mu, od njegovog dolaska igraju vrlo dobro. Ako mislimo da ćemo šetnjom do bodova, bolje je da ostanemo u Split. Ovo je važna utakmica za nas, trebat će u nedjelju biti jak Hajduk ako želimo osvojiti bodove - istaknuo je mister Gattuso. 

Još jednom je upitan za napredak mladih igrača koji je očigledan u posljednje vrijeme. 

- Mnogo sam radio s mladima i proučavao taj aspekt u svojoj trenerskoj karijeri. Zahvala za napredak mladih ide starijim igračima, od Livaje, Rakitića, Uremovića, Šarlije, Krovinovića, Eleza i ostalih. Kada sam se tek umirovio, imao sam raspravu i rekao sam da stariji igrači moraju pomoći mladima. Ovdje se sada radi, došlo je do promjene mentaliteta momčadi - odgovorio je.

Trener je između ostalog odgovorio i na pitanje o tome kako je momčad radila u pauzi te koliko je zadovoljan stanjem travnjaka i stadionske infrastrukture. 

- Tu sam četiri mjeseca. U Dalmaciji ima mnogo talenata, u raznim sportovima. Da bi se taj talent razvio potrebna je jaka infrastruktura, a toga ovdje nema. Zahvalan sam Roku Ćosiću i njegovoj ekipi koji radi na terenu svaki dan. Dosta s njim komuniciram. Dva tjedna nismo koristili glavni teren jer je došlo do promjene trave. Mi smo u situaciji da se nekad zagrijavamo na umjetnoj travi što nije najbolje za igrače koji se vraćaju nakon ozljede. Ali, ako bude potrebno mi ćemo se zagrijavati na parkingu - kazao je trener Gattuso. 

Cijelu konferenciju za medije pogledajte na Hajduk Digital TV. 

18/10/2024 - 15:11 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr