Mobile menu
Mijo Caktaš: Treninzi su intenzivni, a trener Tudor je veliki dobitak za cijelu momčad

Mijo Caktaš: Treninzi su intenzivni, a trener Tudor je veliki dobitak za cijelu momčad

 
13/1/2020 - 17:35 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Zimske pripreme 2020."

Pripreme Bijelih pod vodstvom novog trenera Igora Tudora i njegovog stručnog stožera u punom su jeku, prije točno devet dana nogometaši Hajduka započeli su s treninzima na Poljudu, a danas su uspješno zaključili treći dana središnjeg dijela priprema za nastavak sezone u turskom Beleku. 

Upravo smo u tradicionalnoj zimskoj bazi Bijelih porazgovarali s jednim od najiskusnijih prvotimaca, Mijom Caktašem, koji se osvrnuo na dosadašnji tijek priprema. 

- Trenutno je najbitnije da smo svi zdravi, svih 28 igrača se nalazi na raspolaganju treneru Tudoru i volio bih da tako bude do kraja ovih priprema. Treninzi su stvarno žestoki, intenzivni, sve se radi s loptom, baš onakvi kakvi trebaju biti na pripremama. Radi se dva puta dnevno i vjerujem da ćemo rezultate pokazati u utakmicama koje su pred nama, a što je još važnije u nastavku prvenstva. U Turskoj za vladaju idealni uvjeti, vrijeme je odlično, tereni savršeni, svi preduvjeti za dobar rad su tu - istaknuo je Caktaš nakon trećeg dana priprema u Beleku.

S trenerom Tudorom Caktaš je radio i na počecima svoje seniorske karijere kada je splitski stručnjak prvi put vodio Hajduk. 

- Obojica smo puno iskusniji u odnosu na prvi put kada smo surađivali. Trener Tudor je u međuvremenu radio u nekoliko velikih klubova, u zahtjevnim ligama i to je za sve nas veliki dobitak jer velika većina igrača u našoj momčadi do sada nije imala priliku raditi sa stručnjakom poput njega. I kada sam bio na početku svoje karijere trener Tudor mi je kroz razgovore puno pomagao, on cijeni mlade igrače, ima odličan pristup, kod njega svi znaju što trebaju raditi na terenu i mislim da će ovo biti jedna dobra priča za cijeli klub. 

Na pripremama se nalazi veliki broj mladih igrača, neki od njih su već participirali prvoj momčadi, ostale je trener Tudor priključio pripremama iz druge momčadi. 

- Svi su oni tu s razlogom, radi se o talentiranim momcima koji su zaslužili tu biti s nama, a mi iskusniji im nastojimo pomoći u svakom pogledu. Trener će im tu najviše pomoći, a na njima je da slušaju, upijaju i rade ono što se od njih traži.

Upitali smo Caktaša za kraj i što očekuje u nastavku sezone i koje je sebi ciljeve postavio. 

- Ni prošle godine nisam sebi zadavao posebne ciljeve, a na kraju sam postao najbolji strijelac lige, bilo bi lijepo ponoviti nešto slično, međutim trenutno je najbitnije da u nastavak sezone krenemo s pobjedama. Bitno je da ovaj dio priprema odradimo kako smo i započeli i da to preslikamo na prvenstvo. Želimo pobjiediti svaku utakmicu u nastavku sezone, to je teško obećati i još teže ispuniti, ali s takvim stavom ćemo ući u nastavak prvenstva - zaključio je veznjak Bijelih. 

13/1/2020 - 17:35 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr