Mobile menu
Martin Rafelt: Hajdukova Akademija je sjajno okruženje i veliki izazov za mene

Martin Rafelt: Hajdukova Akademija je sjajno okruženje i veliki izazov za mene

 
9/3/2018 - 13:50 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr
Produžite svoje članstvo za 2018. godinu!

Hajdukovoj Akademiji prije nekoliko dana i službeno je priključen mladi njemački nogometni stručnjak Martin Rafelt. Ovaj 27-godišnjak preuzima funkciju glavnog analitičara Akademije, a ističe se po tome što je jedno vrijeme u Mainzu radio u stručnom stožeru Tomasa Tuchela, koji je kasnije postao trener Borussije Dortmund.

Mladi stručnjak autor je brojnih radova na temu nogometne taktike, čest je gost nogometnih konferencija, a napisao je i knjigu o nogometnoj filozofiji Jurgena Kloppa.

- Najveće iskustvo stekao sam u Mainzu gdje me pozvao trener Tuchel, a potom sam zadnje dvije godine trenirao mlađe selekcije u jednom manjem njemačkom klubu koji se zove FSV Witten. Nogometnom taktikom i analizom bavim se već deset godina, to je postala moja strast nakon što sam zbog ozljede morao prekinuti karijeru – kazao nam je Martin.

Na Poljudu je najviše vremena proveo s juniorima, ali njegova zadaća je rad sa svim uzrasnim kategorijama Akademije.

- Moj posao je scouting, analiza momčadi, te individualan rad s igračima na taktičkim postavkama. Bavim se analizom momčadi, kako trenutno funkcionira, kako može funkcionirati i utvrđivanjem onoga što se može ispraviti i poboljšati. Isto tako bavit ćemo se strukturom i sistemom utakmica i treninga, te unaprjeđenjem igre kroz taktičke postavke.

Oduševljen je Klubom i gradom.

- Stigao sam nakon što me pozvao voditelj Akademije Krešimir Gojun, priključio sam se Mariju Despotoviću budući da njega znam od prije, pričali smo i pristao sam doći. Dojmovi su odlični, ovo je sjajan klub, Akademija je veliki izazov za mene, sviđa mi se okruženje, mentalitet igrača i cijela ova atmosfera u Hajduku i oko njega. Posebno sam oduševljen gradom, ovo je odlično mjesto za živjeti, sretan sam što sam se priključio Hajduku – zaključio je Rafelt. 

9/3/2018 - 13:50 sati
Akademija
Foto: Robert Matić/Hajduk.hr