Mobile menu
Marko Pejić: Sjajan je osjećaj opet trenirati sa suigračima

Marko Pejić: Sjajan je osjećaj opet trenirati sa suigračima

 
16/11/2015 - 11:46 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr

"Točno tri mjeseca i osam dana trajala je moja pauza. Brojao sam dane kao u zatvoru...", kazao nam je kroz smijeh Marko Pejić. 

Prvotimac Hajduka izvrsno je raspoložen, a kako i ne bi bio kad se vratio nogometnim treninzima nakon neugodne ozljede koljena.

Pejić je u ponedjeljak odradio prvi trening s momčadi. Uključio se u normalan režim rada nakon što je uspješno prošao cijeli proces oporavka.

"Zadnju sam utakmicu odigrao protiv Stromgodseta na Poljudu, a ozljeda mi se dogodila dan prije puta za gostovanje kod Lokomotive. Nije bilo lako sve to izdržati. Nosio sam ortozu (longeta) četiri i pol tjedna. Nisam balun udario više od dva mjeseca. Više sam vremena proveo u teretani nego kod kuće, ali vrijedilo je. Ali ne bih se više vraćao na ozljedu. To je stvar prošlosti. Znam samo da je sjajan osjećaj opet trenirati sa suigračima i opet biti dijelom momčadi", ispričao nam je 20-godišnji lijevi bočni igrač Hajduka.

Pejić je posebno pohvalio kondicijske trenere Hajduka. S njima je provodio najviše vremena zadnjih mjeseci. 

"Naravno da sve pohvale idu Mariju Tomljanoviću i njegovom timu, a Tea Bešlija i Frane Žuvela neizmjerno su mi pomogli. Radio sam s njima dvaput dnevno. Njihov osmijeh, dobro raspoloženje i pozitivan stav, uz stručan rad bili su mi najveća inspiracija."

Inspiraciju i pomoć posebno mu je pružio jedan suigrač.

"Zoran Nižić. S njim sam zadnja dva mjeseca isto bio svaki dan. Niža je takva ljudina da se to ne da opisati. Uvijek je spreman na šalu. Čim ga vidim znam da će bit šou. Drago mi je zbog njega da je konačno zaliječio ozljedu i vjerujem da će uskoro zaigrati."

Zoran Nižić je također počeo s treninzima pa bi uskoro i on morao vratiti se u konkurenciju za momčad. Pejiću će pak trebati još neko vrijeme.

"Do kraja polusezone nije ostalo puno vremena tako da vjerujem da ću do početka zimskih priprema biti u punom ritmu. Nadam se da ću što prije zaigrati. Naravno, teško mi je bilo gledati utakmice s tribina. Bio sam na svakoj utakmici i navijao sam. Imali smo sjajnu seriju i bio sam sretan zbog suigrača, kluba, navijača. Ove zadnje dvije utakmice malo su nas vratile unatrag, ali vjerujem u ovu momčad. Imamo kvalitet i mislim da ćemo se vratiti u pobjedničku seriju."

Kakve su Vaše osobne ambicije?

"Do ozljede sam igrao sve utakmice i bio sam jako sretan zbog toga. Tu sam da se nametnem treneru Buriću i da pokažem što mogu. Znam da ću raditi i trenirati maksimalno. Sad je i konkurencija na lijevoj strani puno jača dolaskom Hrvoja Milića, ali ja vjerujem u sebe i trudit ću se svaku priliku iskoristiti na najbolji mogući način", zaključuje Pejić koji je u ovoj sezoni upisao 11 nastupa za prvu momčad Hajduka.

16/11/2015 - 11:46 sati
Prva momčad
Autor: Alen Orlić
Foto: hajduk.hr