Mobile menu
Marco Fossati se vratio u Hajduk!

Marco Fossati se vratio u Hajduk!

 
31/8/2021 - 13:30 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Marco Fossati ponovno u HajdukuMarco Fossati ponovno u HajdukuMarco Fossati ponovno u HajdukuMarco Fossati ponovno u HajdukuMarco Fossati ponovno u HajdukuMarco Fossati ponovno u HajdukuMarco Fossati ponovno u HajdukuMarco Fossati ponovno u HajdukuMarco Fossati ponovno u HajdukuMarco Fossati ponovno u HajdukuMarco Fossati ponovno u Hajduku
Marco Fossati ponovno u Hajduku

HNK Hajduk može potvrditi da je postignut dogovor s 28-godišnjim veznim igračem Marcom Fossatijem koji je danas na Poljudu potpisao trogodišnji ugovor s Bijelima. Fossati stiže iz SS Monza 1912 bez odštete, a u budućnosti će u Hajduku nositi dres s brojem 6. 

Marco je prošlu polusezonu igrao za Hajduk nakon što je stigao na posudbu iz Monze. Ukupno je za Bijele u drugom dijelu prošle sezone upisao 15 službenih nastupa. 

Fossati je karijeru započeo u mlađim kategorijama Intera i Milana te je bio redoviti član mlađih uzrasnih kategorija reprezentacije Italije. U seniorskoj karijeri nastupao je za Latinu, Ascoli, Bari, Perugiu, Cagliari, Veronu i Monzu. 

- Marco se u prošloj sezoni dokazao kao dodana vrijednost našoj momčadi te vjerujemo da će i sada podignuti kvalitetu ekipe. S njim ćemo dobiti  na širini kadra, a njegova tehnika, nogometna inteligencija i borbeni karakter samo su dio karakteristika koje ga čine dobrim igračem. Također treba istaknuti njegove ljudske kvalitete i utjecaj na svlačionicu. Dolazi bez odštete i sigurno će podići nivo kvalitete u našoj momčadi. Imao je i ponude drugih klubova u ljetnom prijelaznom roku, ali sve ih je odbio te pokazao kako je Hajduk njegov prioritet - istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius

Moj cilj i želja od prvog dana nakon završetka prošle sezone bio je upravo povratak ovdje. Tu se dobro osjećam i zaista sam sretan. Dobio sam brojne poruke navijača u proteklom razdoblju, u mojoj karijeri ovo je prvi put da dobivam toliku podršku i naklonost navijača te to mi je dalo još veći poticaj da se vratim. Želim na terenu dati sve od sebe da zajedno ponovimo sve dobro iz prošle sezone i siguran sam da ćemo biti jako dobri u prvenstvu. Momčad je vrlo dobra i mislim da smo sposobni za jako dobre stvari te da možemo ostvariti zacrtane ciljeve - prvi su dojmovi Fossatija nakon povratka na Poljud.

Prvu izjavu Marca Fossatija nakon povratka u Hajduk pogledajte na aplikaciji Hajduk Digital TV.  

Marco, dobrodošao natrag u Hajduk, želimo ti puno sreće i uspjeha u bijelom dresu!

31/8/2021 - 13:30 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr