Mobile menu
Lukša Jakobušić više nije predsjednik Uprave HNK Hajduk

Lukša Jakobušić više nije predsjednik Uprave HNK Hajduk

 
8/4/2024 - 14:55 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Odlukom Nadzornog odbora HNK Hajduk, gospodin Lukša Jakobušić, od danas više nije predsjednik Uprave Kluba, a tu je funkciju obnašao od 30. listopada 2020. godine. 

- Zahvaljujem svim ljudima u Klubu, svima s kojima sam u protekle tri i po godine surađivao, a posebno navijačima na ljubavi i strasti. Kao svaki hajdukovac, podržavam sve odluke u interesu Kluba - istaknuo je Lukša Jakobušić na odlasku. 

Rođen je 20. srpnja 1976. godine u Dubrovniku i otac je dvojice sinova. U Dubrovniku završava osnovnu i srednju elektrotehničku školu. Trenutno pohađa diplomski studij Sportskog menadžmenta pri Aspiri, a završio je EMBA na Cotrugli Business School. Hrvatski je branitelj iz Domovinskog rata i dobitnik odlikovanja za sudjelovanje uvojno-redarstvenoj akciji Oluja na što je iznimno ponosan.

Dugogodišnji je poduzetnik i vlasnik nekoliko tvrtki, a možemo reći kako je iskustvo iz poslovnog svijeta uspješno prenio i u sport, posebno u VK Jug i HNK Hajduk, u jedne od najutjecajnijih i najznačajnijih sportskih kolektiva u Hrvatskoj, što potvrđuju rezultati koji su ostvareni od trenutka njegovog dolaska na mjesto predsjednika. Dužnost predsjednika VK Jug obavljao je u razdoblju od 2013. do 2017. godine. Upravo je u tom razdoblju VK Jug osvojio osam trofeja u nizu, od čega pet trofeja u 2016 godine što do tada nije uspjelo niti jednom sportskom klubu u državi, a i šire, čime je postao najuspješniji predsjednik u velikoj Jugovoj povijesti.

U njegovom mandatu Hajduk je napravio značajan iskorak u svim sportskim i poslovnim segmentima, bilo organizacijski ili rezultatski. Nakon dugog niza godina osvojena su dva kupa u seniorskoj konkurenciji, dok je juniorska momčad napravila najveći rezultat u povijesti Akademije, ali i hrvatskog klupskog nogometa u europskim natjecanjima igrajući finale Lige prvaka mladih uz veliku promociju mladih igrača. Za vrijeme njegovog upravljanja višestruko je povećana tržišna vrijednost prve momčadi te konkurentnost u domaćim natjecanjima. Svakako u poslovnom segmentu valja zabilježiti nikad veći iskorak u marketinškom dijelu i digitalnoj transformaciji poslovanja, a broj članova prešao je brojku 100 tisuća što je najveća zabilježena brojka u 113. godišnjoj povijesti Kluba.

Gospodinu Lukši Jakobušiću zahvaljujemo na iznimnom doprinosu koji je napravio za Hajduk od svog dolaska na mjesto predsjednika Uprave. Želimo mu puno sreće i uspjeha na privatnom i poslovnom planu. 

8/4/2024 - 14:55 sati
Klub
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr