Mobile menu
Lukas Grgić novi je igrač Hajduka!

Lukas Grgić novi je igrač Hajduka!

 
10/1/2022 - 15:10 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Lukas Grgić novi je igrač Hajduka!Lukas Grgić novi je igrač Hajduka!Lukas Grgić novi je igrač Hajduka!Lukas Grgić novi je igrač Hajduka!Lukas Grgić novi je igrač Hajduka!
Lukas Grgić novi je igrač Hajduka!

HNK Hajduk i austrijski LASK postigli su dogovor o transferu 26-godišnjeg veznog igrača Lukasa Grgića koji je danas na Poljudu potpisao za Bijele do ljeta 2026. godine. 

Lukas je rođen 17. kolovoza 1995. godine u Welsu u Austriji, a u nogometnom klubu FC Wels započeo je karijeru i napravio prve nogometne korake. Do sada je osim za LASK nastupao za austrijske klubove Hertha Wales, SV Wallern, SV Ried i WSG Tirol. 

U aktualnoj sezoni upisao je ukupno 23 službena nastupa za LASK od čega 13 u austrijskoj Bundesligi, tri u Kupu, tri u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu te četiri u skupini Konferencijske lige. Pri tom je postigao dva pogotka uz dvije asistencije. 

- Lukas Grgić je polivalentan vezni igrač vrlo dobrih tehničkih i taktičkih karakteristika. Dugo ga pratimo, već godinu dana se nalazi u procesu skautinga pri čemu smo u više navrata koristili analize uživo. Željan je dokazivanja i prepun motivacije da se dokaže u klubu za koji navija od malena. Njegov dolazak donosi nam širinu u veznom redu i vrlo je bitno što je po profilu drukčiji od igrača koje imamo u kadru. U igri ga odlikuje pozitivna drskost i agresivnost kao i izražen pobjednički mentalitet i kompetitivnost. Kada uzmemo u obzir sve navedene karakteristike, smatramo da bi se trebao uklopiti u naš stil i model igre te podići razinu kvalitete naše momčadi. U procesu adaptacije sigurno će mu pomoći poznavanje mentaliteta, okruženja i hrvatskog jezika. Radi se o karakternom igraču i osobi koja Hajduk vidi kao korak naprijed u razvoju svoje karijere, a ujedno i ispunjenje dječačkog sna - istaknuo je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius

Lukasu želimo dobrodošlicu te puno sreće i uspjeha u bijelom dresu!

10/1/2022 - 15:10 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr