Mobile menu
Luka Hodak potpisao ugovor s Hajdukom

Luka Hodak potpisao ugovor s Hajdukom

 
13/6/2024 - 12:40 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Luka Hodak potpisao ugovor s HajdukomLuka Hodak potpisao ugovor s HajdukomLuka Hodak potpisao ugovor s HajdukomLuka Hodak potpisao ugovor s HajdukomLuka Hodak potpisao ugovor s HajdukomLuka Hodak potpisao ugovor s Hajdukom
Luka Hodak potpisao ugovor s Hajdukom

Sedamnaestogodišnji talentirani desni bek Luka Hodak potpisao je ugovor s Hajdukom do ljeta 2027. godine s opcijom produljenja za još jednu godinu. 

Rođen je u Splitu 10. lipnja 2006. godine, a prve nogometne korake napravio je u Mosoru iz Žrnovnice. Na Poljud je prešao 2015. godine te je od tada prošao sve uzrasne kategorije Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna". 

Trenutno je član juniorske momčadi te U-19 reprezentativac Hrvatske. 

- Luka je prošao sve kategorije naše Akademije, a u prošloj sezoni standardno je igrao za juniorsku ekipu kao ulazni junior. Imao je zapaženu ulogu na poziciji desnog bočnog, a pozvan je i u U-19 reprezentaciju kao godinu dana mlađi igrač te je standardno igrao u toj konkurenciji. Posjeduje vrlo dobre do odlične tehničke elemente, taktički je jako zreo i odgovoran s vrlo dobrom anticipacijom igre. Polivalentan je igrač koji jednako dobro može odigrati na pozicijama defenzivnog veznog i desnog bočnog. Pokazuje iznimno zalaganje kako u utakmicama, tako i kroz treninge - istaknuo je ovom prilikom sportski direktor Nikola Kalinić

Voditelj Hajdukove Akademije, Goran Sablić, ovako je opisao mladog desnog bočnog: 

- Radi se o tehnički vrlo potkovanom igraču kojeg krasi izuzetno kvalitetan prvi dodir i kratko dodavanje. Taktički odlično razumije igru te posjeduje zavidan nivo osjećaja i smisla za suradnju. Jako dobro bira rješenja pod pritiskom te je vrlo racionalan i efikasan u igri. Kondicijski pokazuje visoke aerobne i anaerobne kapacitete uz visoku agilnost. Psihološki je jako motiviran, fokusiran i željan dokazivanja. 

Veliki je ovo dan i za Luku Hodaka čija karijera ide uzlaznom putanjom. 

- Osjećaj je predivan, kad provedeš toliko godina u ovom Klubu, ovo je jedna dodatna motivacija za mene. Zahvalio bi se svim trenerima koji su me trenirali u Hajduku i Mosoru te obitelji koja mi je uvijek davala dodatnu snagu kad je bilo najteže. Protekli period u ovoj sezoni je bio odličan za mene, u Klubu i reprezentaciji igrao sam u starijem uzrastu, a tu su mi puno pomogli suigrači koji su me ohrabrivali i pomagali mi da budem najbolji što mogu. Cijela sezona je bila odlična za mene, posebno je dobar osjećaj bio naći se na klupi prve momčadi na gostovanju u Puli. Na meni je sada da opravdam povjerenje koje mi je Klub dao - istaknuo je Luka nakon potpisa ugovora. 

Luka, čestitamo i želimo ti puno sreće i uspjeha u bijelom dresu!

13/6/2024 - 12:40 sati
Akademija
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr