Mobile menu
Luigi Febbrari: Vratio sam se u puno organiziraniji i bolji Klub

Luigi Febbrari: Vratio sam se u puno organiziraniji i bolji Klub

 
18/1/2018 - 13:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Sve vijesti vezane za temu "Zimske pripreme 2018."
Luigi FebbrariLuigi FebbrariLuigi FebbrariLuigi FebbrariLuigi FebbrariLuigi FebbrariLuigi FebbrariLuigi Febbrari
Luigi Febbrari

Luigi Febbrari iskusan je i na europskoj razini poznat stručnjak koji je pred kraj prošle godine po drugi put angažiran u Hajduku kao koordinator kondicijskih trenera. Vrhunski znalac koji se, među ostalim, tijekom velike karijere brinuo da u top formi budu igrači Lazija, Rome, Napolija i Atalante te osnovao Nacionalnu udrugu kondicijskih nogometnih trenera u Italiji, nakon osam godina vratio se u Poljud koji mu je oduvijek bio više od samo radnog mjesta.

- Povratak ovdje bio mi je veliko zadovoljstvo. Vratio sam se u Klub kojeg sam napustio s velikom nostalgijom. Za vrijeme svog prvog profesionalnog boravka ovdje povezao sam se i s Klubom i s gradom tako da sam se proteklih godina često privatno vraćao u Split i na Poljud – otkrio nam je Gigi.

Otkako je otišao, Klub je doživio mnogo promjena u svojoj strukturi i funkcioniranju...

- Sada je Klub puno organiziraniji nego u doba kada sam prvi put bio tu. Puno je novih stvari, u svakom segmentu funkcioniranja vidi se velik napredak – istaknuo je.

Zatekao je tu i novi tim kondicijskih trenera, njegovi prvi suradnici su Jakov Previšić i Ivo Katušić.

- Imam jako sposobne, dostupne i odvažne suradnike. Imam jako pozitivne dojmove o njima. Radi se o dva kondicijska trenera koji imaju ogromne kapacitete. Mladi su, odgovorni i odlično surađujemo. Imam sjajan stožer i odlično se osjećam s njima.

Dok su se prije posebno radili atletski, a posebno nogometni treninzi, filozofija modernog nogometa koju prakticira i Gigi je puno pragmatičnija.

- Nekad davno, radio bih kondicijske treninge s igračima, no danas je to puno drugačije i naprednije. Prije svakog treninga s trenerom Željkom Kopićem imamo redovne konzultacije na kojima me on što planira raditi, a na temelju toga ja slažem svoj dio treninga. Imamo jako dobru suradnju do sada.

Kondicijski treninzi koje provodi Febbrari napredan su, „hibridan“ spoj raznih vježbi prilagođenih nogometu kako bi se polučio maksimalan rezultat.

- Naglasak dajem na funkcionalne vježbe. U njima se traže pokreti koje igrači moraju pratiti i izvoditi s velikom koncentracijom, a vrlo su slični pokretima koji se događaju na utakmicama. Tako se postiže jednak kondicijski rezultat kao i s klasičnim vježbama, ali s puno više opće koristi za igrače – objašnjava Gigi.

I među kolegama i u javnosti poznat je kao čovjek koji puno više voli raditi, nego pričati.

- Mirna sam osoba, na smiren način objašnjavam igračima moja očekivanja. U dosadašnjoj karijeri sa 17-18 trenera radio sam sjajno. Iako je ovo temperamentno okruženje, želim da moj rad i, konačno, moji izvještaji budu lišeni toga – zaključio je Febbrari. 

18/1/2018 - 13:00 sati
Prva momčad
Foto: Robert Matić / hajduk.hr