Mobile menu
Lovre Kalinić ponovno u Hajduku!

Lovre Kalinić ponovno u Hajduku!

 
22/12/2020 - 16:00 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr

Lovre Kalinić vraća se na Poljud! Iskusni 30-godišnji vratar stiže u Hajduk na posudbu iz Aston Ville do 30. lipnja 2021. godine. 

Kalinić je vratarsku karijeru započeo u Hajduku, na Poljud je stigao s devet godina i prošao sve mlađe uzrasne kategorije. Kao senior za Bijele je odigrao sedam prvoligaških sezona upisavši ukupno 134 službena nastupa. 

Iz Hajduka je otišao u prosincu 2016. godine u belgijski Gent gdje je branio dvije sezone nakon čega prelazi u Aston Villu. Prvu polovicu 2020. godine proveo je na posudbi u francuskom Toulouseu, a zatim se vratio u Aston Villu. 

Za Hajduk je Kalinić upisao 11.962 službene minute, a čak 50 puta njegova je mreža ostala netaknuta. Lovre je i klupski rekorder sa 775 minuta bez primljenog gola u utakmicama HNL-a. Taj rekord bivši Hajdukov vratar postavio je od 10. kolovoza do 24. listopada 2015. godine kada punih osam utakmica zaredom nije primio gol. Za A reprezentaciju Hrvatske upisao je ukupno 19 službenih nastupa. 

- Koristim ovu priliku da se zahvalim predsjedniku Jakobušiću koji je pokrenuo priču oko mog povratka. Njegova želja je zaista bila velika, s moje strane također, iako mi se na stolu nudilo nekoliko opcija iz Belgije. Mnogi će reći da je Hajduk trenutno rezultatski loš, ali Hajduk je unatoč tome ogroman klub. Mene je posebno zaintrigirala priča i projekt predsjednika koji želi stvoriti jak i moćan klub. Od prvog razgovora sam osjetio pozitivu zbog čega nisam puno dvojio. Radujem se i sretan sam zbog povratka jedva se čekam priključiti momčadi. Trebamo svi zajedno zapeti i početi raditi na velikim stvarima - istaknuo je Kalinić. 

Lovre, dobrodošao i želimo ti puno sreće i uspjeha u bijelom dresu. 

22/12/2020 - 16:00 sati
Prva momčad
Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr